Pupelių ir rūgštynių sriuba

Pupelių ir rūgštynių sriuba

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Vasarą reikia išnaudoti visus įmanomus vitaminų gavimo būdus. Šiuo atveju mums pravers rūgštynės. Štai kaip virti pupeles su rūgštynėmis – skanus ir sveikas patiekalas. Sriubą su rugštynėmis ir pupelėmis galima virti įvairiais variantais. Kažkas prideda konservuotų pupelių, kad nesivargintų ir pamirkytų iš anksto. Žinoma, taip sriuba išvirs greičiau. Beje, sultinys nebūtinai turi būti mėsos. Vietoj mėsos sultinio galite naudoti paprastą vandenį. Didelio skirtumo nebus (ypač jei daržoves patroškinsite ir pabaigoje įdėsite grietinės)!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautiena su kaulais
    500 gramų
  • Pupelės
    300 gramų
  • Rūgštynės
    1 krūva
  • Bulvės
    3~4 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Paprika / čili
    pagal skonį
  • Petražolės / krapai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    pagal skonį
  • Druska, pipirai, prieskoniai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    4 šaukštai
  • Grietinė
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mūsų sriubai mums reikia pupelių. Mirkykite jas vėsiame vandenyje. Pageidautina, kad išmirkytos pupelės ilgiau gulėtų, kad virimo procesa...
    1. Mūsų sriubai mums reikia pupelių. Mirkykite jas vėsiame vandenyje. Pageidautina, kad išmirkytos pupelės ilgiau gulėtų, kad virimo procesas netruktų taip ilgai. Be to, iš pupelių išeis cheminių medžiagų perteklius. Geriau mirkyti per naktį arba 2 valandas prieš gaminant.
  • Kol pupelės mirksta, išvirkite jautienos kaulus. Atskirai ruošiame ir sultinį, taip bus skaidresnis. Kaulus išverdame kartu su lauro lapa...
    2. Kol pupelės mirksta, išvirkite jautienos kaulus. Atskirai ruošiame ir sultinį, taip bus skaidresnis. Kaulus išverdame kartu su lauro lapais ir juodaisiais pipirais (žirneliais). Neuždenkite dangčiu!
  • Reklama
  • Kol verda sultinys, paruoškite daržoves. Nulupkite bulves, morkas ir svogūnus. Supjaustytas bulves kol kas atidėkite į šaltą vandenį. Mor...
    3. Kol verda sultinys, paruoškite daržoves. Nulupkite bulves, morkas ir svogūnus. Supjaustytas bulves kol kas atidėkite į šaltą vandenį. Morką sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Morkas su svogūnais pakepinkite keptuvėje, įpylę saulėgrąžų aliejaus.
  • Išbrinkusias pupeles suberkite į paruoštą sultinį. Po 20 minučių sumeskite bulves. Tada dedame pakepintas daržoves. Pabaigoje sudėkite su...
    4. Išbrinkusias pupeles suberkite į paruoštą sultinį. Po 20 minučių sumeskite bulves. Tada dedame pakepintas daržoves. Pabaigoje sudėkite susmulkintą rūgštynių kekę. Pagal skonį pasūdykite ir pipiruokite. Virkite ant silpnos ugnies 8 minutes.
  • Reklama
  • Kai sriuba išvirs (tai suprasite iš gatavų pupelių ir bulvių), susmulkinkite petražoles ar krapus. Žalumynus dedame išvirę sriubą, kad ji...
    5. Kai sriuba išvirs (tai suprasite iš gatavų pupelių ir bulvių), susmulkinkite petražoles ar krapus. Žalumynus dedame išvirę sriubą, kad ji neprarastų šviežumo. Supilkite sriubą į dubenėlius. Galima įdėti grietinės. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai