Prancūziško stiliaus kepsniai
5 (1 įvertinimai)
								3  Porcijos
						
								1 val.
						Apie receptą
Siūlau pagaminti švelnią ir sultingą mėsą, padengtą kvapnia sūrio ir prieskonių plutele. Šis patiekalas puikiai tinka savaitgaliui ar šeimos vakarienei dėl lengvo paruošimo ir neįtikėtino skonio! Mėsa kepama keliais etapais, bet neleiskite, kad tai jus išgąsdintų. Marinavimas padaro ją minkštą ir kvapnią. Kepimas išlaiko sultis, todėl ji tampa sultinga. Kepimas orkaitėje suteikia auksinę, gardžią plutelę. Šis procesas užtikrina minkštus, kreminius kepsnius. Patiekite juos nedelsdami su daržovėmis, bulvių koše arba šviežiomis salotomis. Palepinkite save ir savo šeimą šiuo nuostabiu patiekalu!
Paskirtis: Vakarienės receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# MėsaReklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Kiauliena500 gramas (sprandinė arba nugarinė)
- 
													Medus1 šaukštas
- 
													Garstyčios1 šaukštas
- 
													Druskapagal skonį
- 
													Juodieji pipiraipagal skonį
- 
													Sūris150 gramų (kietas)
- 
													Grietinė100 gramų
- 
													Augalinis aliejus2 šaukštai
- 
													Citrinų sultys1 šaukštas
- 
													Provanso žolelėspagal skonį
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Paruoškite ingredientus. Nuplaukite kiaulieną ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. 1. Paruoškite ingredientus. Nuplaukite kiaulieną ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- 
                                                     2. Į dubenį sudėkite garstyčias, medų ir citrinos sultis. 2. Į dubenį sudėkite garstyčias, medų ir citrinos sultis.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Įberkite druskos, provanso žolelių, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite, kol susijungs. 3. Įberkite druskos, provanso žolelių, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite, kol susijungs.
- 
                                                     4. Mėsą supjaustykite ir iš abiejų pusių išmuškite. Jei kraštai yra su plėvele, nupjaukite ją, nes kepant ji susitrauks, o kraštai pakils. 4. Mėsą supjaustykite ir iš abiejų pusių išmuškite. Jei kraštai yra su plėvele, nupjaukite ją, nes kepant ji susitrauks, o kraštai pakils.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Į kiaulieną įpilkite padažo, gerai išmaišykite, uždenkite dubenį mėsa ir padėkite į šaldytuvą dviem valandoms. 5. Į kiaulieną įpilkite padažo, gerai išmaišykite, uždenkite dubenį mėsa ir padėkite į šaldytuvą dviem valandoms.
- 
                                                     6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite mėsą vienu sluoksniu ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. 6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite mėsą vienu sluoksniu ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Mėsą sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi bei keptuvės sultimis. 7. Mėsą sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi bei keptuvės sultimis.
- 
                                                     8. Kiaulieną aptepkite grietine. 8. Kiaulieną aptepkite grietine.
- 
Reklama
- 
                                                     9. Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite juo visą mėsos paviršių. 9. Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite juo visą mėsos paviršių.
- 
                                                     10. Formą su kepsniais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30–40 minučių, kol mėsa iškeps, o plutelė taps auksinės rudos spalvos. 10. Formą su kepsniais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30–40 minučių, kol mėsa iškeps, o plutelė taps auksinės rudos spalvos.
- 
Reklama
- 
                                                     11. Kepsniai paruošti. 11. Kepsniai paruošti.
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				



















