Pomidorų uogienė

Pomidorų uogienė

3.6 (3 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Visi įpratę prie saldžios uogienės. O štai viena mano mėgstamiausių uogienių – pomidorų. Ryškiai sodraus skonio, nuostabaus aromato pomidorų uogienę iškart įsimylėjo visa mano šeima. Pomidorų uogienė yra aštri dėl čili pipirų. Paprikas galite rinktis savo nuožiūra, tai gali būti jalapenos ar net piri-piri. Jei nenorite, kad pomidorų uogienė būtų aštri, vietoj čili pipirų dėkite vieną papriką. Pomidorų uogienė puikiai tiks prie mėsos patiekalų, ją galima pagardinti ir daržovių salotomis. Gero apetito!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    4 vnt
  • Čili pipirai
    2 vnt
  • Imbiero šaknis
    1 vnt (nedidelis)
  • Malti kmynai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Maltas cinamonas
    1~2 žiupsneliai
  • Malti gvazdikėliai
    1~2 žiupsneliai
  • Druska
    2 žiupsniai
  • Citrinos sultys
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Nuo pomidorų nuimkite stiebus ir nulupkite odeles. Supjaustykite mažais gabalėliais.
    2. Nuo pomidorų nuimkite stiebus ir nulupkite odeles. Supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Čili pipirus (galite naudoti bet kokį) išvalykite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į puodą su pomidorais.
    3. Čili pipirus (galite naudoti bet kokį) išvalykite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į puodą su pomidorais.
  • Nuimkite nuo imbiero odą ir susmulkinkite.
    4. Nuimkite nuo imbiero odą ir susmulkinkite.
  • Reklama
  • Į daržoves suberkite imbierą, o su juo suberkite visus prieskonius, druską, įpilkite citrinos sulčių.
    5. Į daržoves suberkite imbierą, o su juo suberkite visus prieskonius, druską, įpilkite citrinos sulčių.
  • Pomidorų uogienę troškinkite ant vidutinės ugnies apie 45 minutes.
    6. Pomidorų uogienę troškinkite ant vidutinės ugnies apie 45 minutes.
  • Reklama
  • Pomidorų uogienės gaminimo ypatumas tas, kad troškinant neuždenkite dangčiu, maišykite ir troškinkite, kol išgaruos 70% skysčio.
    7. Pomidorų uogienės gaminimo ypatumas tas, kad troškinant neuždenkite dangčiu, maišykite ir troškinkite, kol išgaruos 70% skysčio.
  • Užbaigus pomidorų uogienę išdėliokite į stiklainius. Jei norite pasigaminti pomidorų uogienę žiemai, įpilkite šaukštą acto kartu su citri...
    8. Užbaigus pomidorų uogienę išdėliokite į stiklainius. Jei norite pasigaminti pomidorų uogienę žiemai, įpilkite šaukštą acto kartu su citrinos sultimis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai