Pomidorų tyrės sriuba
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pomidorų tyrės sriuba – paprasčiausias itališkos virtuvės patiekalas, kuriam, be pomidoro, iš tikrųjų nieko nereikia. Jei pomidorai švieži, tai pomidorų tyrės sriuba gaunama kaip geriausiuose restoranuose.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai2 kilogramai
-
Česnakai5 skiltelės
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Cukrus2 arbatiniai šaukšteliai
-
Bazilikas1 arbatinis šaukštelis
-
Riebi grietinėlė1/2 puodelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
-
2. Paimkite kepimo indą, išdėliokite pomidorus su perdengimu. Viršų apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Taip pat dėkite nuluptą ir stambiai supjaustytą česnaką. Druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
3. Pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite pomidorus apie 30 min.
-
4. Sriubos puode su alyvuogių aliejumi pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kai svogūnas lengvai apkeps (ant vidutinės ugnies tai užtruks 3-4 minutes), į puodą supilkite apkepintus pomidorus ir vištienos sultinį. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite sriubą ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę įpilkite grietinėlės, cukraus ir baziliko, o po to trintuvu sutrinkite puodo turinį iki trintos sriubos konsistencijos.
-
6. Pomidorų tyrės sriuba paruošta. Kartu su sriuba galite patiekti skrebučius su sūriu - labai skanu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama