Pomidorų pasta orkaitėje

Pomidorų pasta orkaitėje

5 (3 įvertinimai)

2 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Jei jums nusibodo „staigmenos“ iš pirktinės pomidorų pastos – per rūgšti, per sūri, su krakmolu – arba turite didelį pomidorų derlių, pasigaminkite savo pomidorų pastą tiesiog orkaitėje. Gaminant pomidorų pastą yra vienas pagrindinis tikslas – pašalinti drėgmę iš pomidorų masės. Pomidorų masę galima iš karto supilti į kepimo skardą ir išgarinti iki reikiamos konsistencijos, tačiau norint pagreitinti procesą, geriau pirmiausia dalį skysčio išgarinti ant ugnies, puode.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    2 kg
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus, atrinkite pomidorus be gedimo požymių.
    1. Paruoškite ingredientus, atrinkite pomidorus be gedimo požymių.
  • Kruopščiai nuplaukite pomidorus, sudėkite į sietelį ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
    2. Kruopščiai nuplaukite pomidorus, sudėkite į sietelį ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
  • Reklama
  • Pašalinkite kotelius, pomidorus supjaustykite į kelias dalis.
    3. Pašalinkite kotelius, pomidorus supjaustykite į kelias dalis.
  • Sutrinkite pomidorus jums patogiu būdu – per mėsmalę arba trintuvu. Jei nemėgstate pomidorų sėklyčių pastoje, šiame etape galite pertrint...
    4. Sutrinkite pomidorus jums patogiu būdu – per mėsmalę arba trintuvu. Jei nemėgstate pomidorų sėklyčių pastoje, šiame etape galite pertrinti masę per sietelį.
  • Reklama
  • Supilkite pomidorų masę į puodą su storu dugnu ir dėkite ant vidutinės ugnies.
    5. Supilkite pomidorų masę į puodą su storu dugnu ir dėkite ant vidutinės ugnies.
  • Uždenkite puodą dangčiu, bet šiek tiek jį pastumkite, kad garuotų skystis, o dar geriau – uždenkite tinkleliu, kad paviršius drėgmei išga...
    6. Uždenkite puodą dangčiu, bet šiek tiek jį pastumkite, kad garuotų skystis, o dar geriau – uždenkite tinkleliu, kad paviršius drėgmei išgaruoti būtų didesnis. Kai dalis skysčio išgaruos, galima pagal skonį dėti druskos ir cukraus.
  • Reklama
  • Maždaug po valandos virimo ant vidutinės ugnies pomidorų masė turėtų gerokai sutirštėti.
    7. Maždaug po valandos virimo ant vidutinės ugnies pomidorų masė turėtų gerokai sutirštėti.
  • Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi, kad pasta nepriliptų prie dugno.
    8. Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi, kad pasta nepriliptų prie dugno.
  • Reklama
  • Supilkite pomidorų pastą į skardą, įjunkite orkaitę „viršus–apačia + konvekcija“ režimu, temperatūroje ne mažesnėje kaip 75 °C, bet ne au...
    9. Supilkite pomidorų pastą į skardą, įjunkite orkaitę „viršus–apačia + konvekcija“ režimu, temperatūroje ne mažesnėje kaip 75 °C, bet ne aukštesnėje kaip 100 °C, maždaug 1 valandai. Jei orkaitėje nėra konvekcijos režimo, kepkite šiek tiek pravertomis durelėmis.
  • Po valandos ištraukite skardą ir išmaišykite. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite iki norimos konsistencijos – maždaug dar 1 valandą. Laikas ...
    10. Po valandos ištraukite skardą ir išmaišykite. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite iki norimos konsistencijos – maždaug dar 1 valandą. Laikas gali kisti priklausomai nuo pomidorų drėgnumo, orkaitės režimo ar konvekcijos buvimo. Bet kokiu atveju, procesą periodiškai stebėkite.
  • Reklama
  • Paruošta pomidorų pasta turi būti gana tiršta ir neturėti perteklinės drėgmės.
    11. Paruošta pomidorų pasta turi būti gana tiršta ir neturėti perteklinės drėgmės.
  • Paruoštą pomidorų pastą sudėkite į stiklainius. Tokią pastą galima porcijomis užšaldyti arba konservuoti įprastu būdu. Stiklainius su pom...
    12. Paruoštą pomidorų pastą sudėkite į stiklainius. Tokią pastą galima porcijomis užšaldyti arba konservuoti įprastu būdu. Stiklainius su pomidorų pasta sudėkite į puodą, kurio dugnas išklotas servetėle, užpilkite karštu vandeniu ir sterilizuokite apie 25–30 minučių. Po to uždarykite dangteliais, apverskite aukštyn dugnu ir uždenkite kuo nors šiltu, pavyzdžiui, pledu, iki visiško atvėsimo.
  • Tokios skanios pomidorų pastos tikrai nerasite jokioje parduotuvėje – ją galima tiesiog tepti ant duonos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ...
    13. Tokios skanios pomidorų pastos tikrai nerasite jokioje parduotuvėje – ją galima tiesiog tepti ant duonos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir mėgautis skoniu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai