Pomidorų pasta orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Jei jums nusibodo „staigmenos“ iš pirktinės pomidorų pastos – per rūgšti, per sūri, su krakmolu – arba turite didelį pomidorų derlių, pasigaminkite savo pomidorų pastą tiesiog orkaitėje. Gaminant pomidorų pastą yra vienas pagrindinis tikslas – pašalinti drėgmę iš pomidorų masės. Pomidorų masę galima iš karto supilti į kepimo skardą ir išgarinti iki reikiamos konsistencijos, tačiau norint pagreitinti procesą, geriau pirmiausia dalį skysčio išgarinti ant ugnies, puode.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai2 kg
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus, atrinkite pomidorus be gedimo požymių. -
2. Kruopščiai nuplaukite pomidorus, sudėkite į sietelį ir leiskite vandeniui nuvarvėti. -
Reklama
-
3. Pašalinkite kotelius, pomidorus supjaustykite į kelias dalis. -
4. Sutrinkite pomidorus jums patogiu būdu – per mėsmalę arba trintuvu. Jei nemėgstate pomidorų sėklyčių pastoje, šiame etape galite pertrinti masę per sietelį. -
Reklama
-
5. Supilkite pomidorų masę į puodą su storu dugnu ir dėkite ant vidutinės ugnies. -
6. Uždenkite puodą dangčiu, bet šiek tiek jį pastumkite, kad garuotų skystis, o dar geriau – uždenkite tinkleliu, kad paviršius drėgmei išgaruoti būtų didesnis. Kai dalis skysčio išgaruos, galima pagal skonį dėti druskos ir cukraus. -
Reklama
-
7. Maždaug po valandos virimo ant vidutinės ugnies pomidorų masė turėtų gerokai sutirštėti. -
8. Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi, kad pasta nepriliptų prie dugno. -
Reklama
-
9. Supilkite pomidorų pastą į skardą, įjunkite orkaitę „viršus–apačia + konvekcija“ režimu, temperatūroje ne mažesnėje kaip 75 °C, bet ne aukštesnėje kaip 100 °C, maždaug 1 valandai. Jei orkaitėje nėra konvekcijos režimo, kepkite šiek tiek pravertomis durelėmis. -
10. Po valandos ištraukite skardą ir išmaišykite. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite iki norimos konsistencijos – maždaug dar 1 valandą. Laikas gali kisti priklausomai nuo pomidorų drėgnumo, orkaitės režimo ar konvekcijos buvimo. Bet kokiu atveju, procesą periodiškai stebėkite. -
Reklama
-
11. Paruošta pomidorų pasta turi būti gana tiršta ir neturėti perteklinės drėgmės. -
12. Paruoštą pomidorų pastą sudėkite į stiklainius. Tokią pastą galima porcijomis užšaldyti arba konservuoti įprastu būdu. Stiklainius su pomidorų pasta sudėkite į puodą, kurio dugnas išklotas servetėle, užpilkite karštu vandeniu ir sterilizuokite apie 25–30 minučių. Po to uždarykite dangteliais, apverskite aukštyn dugnu ir uždenkite kuo nors šiltu, pavyzdžiui, pledu, iki visiško atvėsimo. -
13. Tokios skanios pomidorų pastos tikrai nerasite jokioje parduotuvėje – ją galima tiesiog tepti ant duonos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir mėgautis skoniu. -
Reklama















