Pomidorų medalionai
3 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val. 20 min.
Apie receptą
Pomidorų medalionai – labai įspūdingas užkandis ant šventinio stalo iš pačių paprasčiausių ingredientų. Pagaminti labai paprasta ir atrodo kaip iš restorano. Pomidorus medalionams rinkitės tankius, o ne vandeningus, tuomet įdaras puikiai išsilaikys perpjovus. Rinkitės sausą ir nelabai riebią dešrą. Jei nenorite pjaustyti dešros, galite ją sutarkuoti stambia tarka.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai2 vnt (dideli)
-
Rūkyta dešra100 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Sūris75 gramai (kietas)
-
Svogūnų laiškai20 gramų
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pomidorus ir svogūnų laiškus nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Smulkiai supjaustykite dešrą ir sudėkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Į dubenį su dešra įdėkite minkšto sviesto.
-
4. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir sudėkite į dubenį.
-
Reklama
-
5. Sūrį sutarkuokite vidutine arba smulkia tarka ir suberkite į dubenį su dešra, sviestu ir svogūnu. Viską gerai išmaišykite, jei reikia, masę pasūdykite.
-
6. Nupjaukite pomidorų viršūnes ir išskobkite vidurį. Jei pomidorai yra sultingi, nuvalykite vidų popieriniu rankšluosčiu.
-
Reklama
-
7. Pomidorus kruopščiai prikimškite įdaru ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Pomidorus supjaustykite medalionais ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama