Pomidorai su slyvomis žiemai

Pomidorai su slyvomis žiemai

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
25 min.

Apie receptą

Jei po ranka turite šviežių pomidorų ir slyvų, būtinai derinkite juos į spalvingą pasiruošimą žiemai. Žiemą įvertinsite jo skonį, pomidorai bus saldūs, o slyvos – saldžiarūgštės. Sudedamųjų dalių skaičiavimas nurodytas 0,5 litro talpos stiklainiui. Jei mėgstate saldžiarūgščius skonius, tai šis paruošimas kaip tik toks! Marinuotos slyvos yra sultingos ir aromatingos, kaip ir pomidorai.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos
    100 gramų (vengrinė)
  • Pomidorai
    150~200 gramų
  • Vanduo
    1 stiklinė
  • Salierai
    1~2 (šakelės)
  • Druska
    0.25 šaukšto
  • Actas
    1 šaukštas (9%)
  • Juodųjų pipirų žirneliai
    7~8 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus, tūris nurodytas 0,5 litro talpos stiklainiui.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus, tūris nurodytas 0,5 litro talpos stiklainiui.
  • Slyvas ir pomidorus nuplaukite vandenyje. Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Pomidorus taip pat perpjaukite per pusę.
    2. Slyvas ir pomidorus nuplaukite vandenyje. Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Pomidorus taip pat perpjaukite per pusę.
  • Reklama
  • Išskalaukite stiklainį, nuplaukite salierų šakeles ir sudėkite į stiklainį.
    3. Išskalaukite stiklainį, nuplaukite salierų šakeles ir sudėkite į stiklainį.
  • Į stiklainį iki viršaus pakaitomis užpildykite slyvų ir pomidorų puseles.
    4. Į stiklainį iki viršaus pakaitomis užpildykite slyvų ir pomidorų puseles.
  • Reklama
  • Užvirinkite vandenį ir supilkite verdantį vandenį į stiklainį, uždenkite dangčiu ir palikite garuoti 5-8 minutes.
    5. Užvirinkite vandenį ir supilkite verdantį vandenį į stiklainį, uždenkite dangčiu ir palikite garuoti 5-8 minutes.
  • Į puodą įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Jei norite, galite pridėti 1 šaukštelį granuliuoto cukraus, jei slyvų skonis rūgštus.
    6. Į puodą įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Jei norite, galite pridėti 1 šaukštelį granuliuoto cukraus, jei slyvų skonis rūgštus.
  • Reklama
  • Uždenkite stiklainį dangteliu ir nupilkite skystį į puodą. Užvirinkite sūrymą, statydami puodą ant viryklės. Kai tik tai užvirs, išjunkit...
    7. Uždenkite stiklainį dangteliu ir nupilkite skystį į puodą. Užvirinkite sūrymą, statydami puodą ant viryklės. Kai tik tai užvirs, išjunkite ugnį ir supilkite actą, išmaišykite.
  • Karštu marinatu užpilkite slyvų ir pomidorų puseles, o stiklainį iš karto užsukite dangteliu.
    8. Karštu marinatu užpilkite slyvų ir pomidorų puseles, o stiklainį iš karto užsukite dangteliu.
  • Reklama
  • Patikrinkite, ar nėra nuotėkio, ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tada perkelkite į sandėliuką.
    9. Patikrinkite, ar nėra nuotėkio, ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tada perkelkite į sandėliuką.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai