Pomidorai su slyvomis žiemai
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
25 min.
Apie receptą
Jei po ranka turite šviežių pomidorų ir slyvų, būtinai derinkite juos į spalvingą pasiruošimą žiemai. Žiemą įvertinsite jo skonį, pomidorai bus saldūs, o slyvos – saldžiarūgštės. Sudedamųjų dalių skaičiavimas nurodytas 0,5 litro talpos stiklainiui. Jei mėgstate saldžiarūgščius skonius, tai šis paruošimas kaip tik toks! Marinuotos slyvos yra sultingos ir aromatingos, kaip ir pomidorai.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyvos100 gramų (vengrinė)
-
Pomidorai150~200 gramų
-
Vanduo1 stiklinė
-
Salierai1~2 (šakelės)
-
Druska0.25 šaukšto
-
Actas1 šaukštas (9%)
-
Juodųjų pipirų žirneliai7~8 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus, tūris nurodytas 0,5 litro talpos stiklainiui.
-
2. Slyvas ir pomidorus nuplaukite vandenyje. Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Pomidorus taip pat perpjaukite per pusę.
-
Reklama
-
3. Išskalaukite stiklainį, nuplaukite salierų šakeles ir sudėkite į stiklainį.
-
4. Į stiklainį iki viršaus pakaitomis užpildykite slyvų ir pomidorų puseles.
-
Reklama
-
5. Užvirinkite vandenį ir supilkite verdantį vandenį į stiklainį, uždenkite dangčiu ir palikite garuoti 5-8 minutes.
-
6. Į puodą įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Jei norite, galite pridėti 1 šaukštelį granuliuoto cukraus, jei slyvų skonis rūgštus.
-
Reklama
-
7. Uždenkite stiklainį dangteliu ir nupilkite skystį į puodą. Užvirinkite sūrymą, statydami puodą ant viryklės. Kai tik tai užvirs, išjunkite ugnį ir supilkite actą, išmaišykite.
-
8. Karštu marinatu užpilkite slyvų ir pomidorų puseles, o stiklainį iš karto užsukite dangteliu.
-
Reklama
-
9. Patikrinkite, ar nėra nuotėkio, ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje. Tada perkelkite į sandėliuką.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama