Ploni cukinijų blyneliai

Ploni cukinijų blyneliai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Blyneliai yra gardūs, pusryčiams patiekiami vieni su grietine arba kaip užkandis su padažu. Jie minkšti ir sultingi – tiesiog nuostabūs. Juos pamils ​​ir suaugusieji, ir vaikai! Šiuose blynuose nejaučiamas cukinijos skonis, todėl tai puikus būdas pasidalinti šia daržove su šeima, jei jos nevalgote. Cukiniją galite naudoti bet kokio sunokimo stadijoje, bet jei ji gerai sunokusi, pašalinkite sėklas ir kietą odelę. Šiuos blynus geriausia patiekti su grietine, grietinės-česnako padažu, pienu ir saldžia arbata.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinijos
    250 gramų (grynasis svoris)
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Pienas
    135 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kvietiniai miltai
    2/3 stiklinės
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai (+ kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite kiaušinį ir cukiniją. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir per...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite kiaušinį ir cukiniją. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite.
  • Nupjaukite cukinijų galiukus ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį. Cukinijas galite susmulkinti ir trintuvu, bet būkite atsargūs i...
    2. Nupjaukite cukinijų galiukus ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį. Cukinijas galite susmulkinti ir trintuvu, bet būkite atsargūs ir nepalikite didelių gabalėlių.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinį į dubenį.
    3. Įmuškite kiaušinį į dubenį.
  • Viską pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Jei norite, galite įberti šiek tiek cukraus.
    4. Viską pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Jei norite, galite įberti šiek tiek cukraus.
  • Reklama
  • Į dubenį su cukinijomis supilkite pieną ir augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
    5. Į dubenį su cukinijomis supilkite pieną ir augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
  • Įberkite miltus su kepimo milteliais.
    6. Įberkite miltus su kepimo milteliais.
  • Reklama
  • Maišykite tešlą, kol neliks gumulėlių.
    7. Maišykite tešlą, kol neliks gumulėlių.
  • Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Išmaišykite tešlą ir supilkite dalį jos į karštą keptuvę. Kepk...
    8. Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Išmaišykite tešlą ir supilkite dalį jos į karštą keptuvę. Kepkite blyną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, maždaug po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Kepimo laikas priklausys nuo blyno storio.
  • Reklama
  • Kepkite visus blynus, kol baigsis tešla, kaskart patepdami keptuvę aliejumi ir sudėdami juos ant viršaus.
    9. Kepkite visus blynus, kol baigsis tešla, kaskart patepdami keptuvę aliejumi ir sudėdami juos ant viršaus.
  • Cukinijų blyneliai paruošti. Skanaus!
    10. Cukinijų blyneliai paruošti. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai