Pistacijų keksiukai
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Dalinuosi skanių pistacijų keksiukų receptu! Pagrindinis pistacijų skonis gaunamas iš riešutų sviesto. Iš šio ingredientų kiekio gaunasi 12-15 vnt. Keksiukus galite gaminti tiesiog su grietinėle. Arba į kiekvieną keksiuką galite įdėti uogų įdaro.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus170 gramų
-
Sviestas60 gramų
-
Pienas120 mililitrų
-
Kvietiniai miltai170 gramų
-
Pistacijų pasta70 gramų
-
Soda1/3 arbatinio šaukštelio
-
Grietinėlė 33%400 mililitrų (kremas)
-
Cukraus pudra4 šaukštai (kremas)
-
Maistiniai dažai1 lašelis (žalios spalvos)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Į puodą supilkite pieną ir įdėkite sviesto. Įdėkite pistacijų pastos ir žalios spalvos. Padėkite ant ugnies ir užvirinkite. Pistacijų pasta labai tiršta, kaitinama geriau įsimaišys į tešlą.
-
Reklama
-
3. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi į purią, tirštą masę.
-
4. Prie išplaktų kiaušinių pamažu įmaišyti pieno masę ir miltus su soda.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite rankomis su šluotele. Tešla turi išlaikyti purumą nuo gerai išplaktų kiaušinių.
-
6. Supilkite tešlą į keksiukų formeles. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 15-20 minučių. Vadovaukitės savo orkaite.
-
Reklama
-
7. Kepdami keksiukai šiek tiek padidės. Padėkite juos ant stalo ir atvėsinkite.
-
8. Kremui sumaišykite grietinę ir cukraus pudrą. Išplakti į tirštą grietinėlę. Jei norite, į kremą galite įdėti pistacijų pastos.
-
Reklama
-
9. Naudodami kremą, padarykite dangtelį ant keksiukų.
-
10. Paruoštus keksiukus pagal savo skonį galima papuošti uogomis ar vaisiais.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama