Perlinių kruopų košė su vištiena

Perlinių kruopų košė su vištiena

5 (4 įvertinimai)

4 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Nuo vaikystės daugelis žmonių turi blogų asociacijų su perlinėmis kruopomis. Man jos visai nepatiko, nes buvo švelnios ir keistos tekstūros. Tačiau pats laikas atgaivinti šiuos grūdus ir iš jų sukurti kulinarinį šedevrą. Ilgai rinkausi receptą, nusprendžiau derinti visiems žinomus ingredientus, nors čia jie atlieka naują vaidmenį. Skaitykite apie tai, kaip pasigaminti perlinių kruopų košę su vištienos ir grybų padažu. Šis variantas labiau panašus į plovą su svogūnais ir morkomis. Šis sotus karštas patiekalas patiks visiems klasikinės virtuvės mėgėjams.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištos krūtinėlė
    1 vnt
  • Svogūnai
    3 vnt (2 vnt.
  • Morkos
    1 vnt
  • Pievagrybiai
    1~2 vnt
  • Vištienos sultinys
    1 litras
  • Perlinės kruopos
    2 stiklinės
  • Kvietiniai miltai
    4 šaukštai
  • Aliejus
    3~4 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Kuminas
    4 žiupsneliai
  • Paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovinti krapai
    pagal skonį
  • Česnakai
    5 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Iš anksto išrūšiuokite kruopas. Tada pamirkykite vandenyje 2 valandas. Košei skirtą svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas – juoste...
    1. Iš anksto išrūšiuokite kruopas. Tada pamirkykite vandenyje 2 valandas. Košei skirtą svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas – juostelėmis.
  • Įkaitinkite aliejų katile. Jame pakepinkite svogūną, kol suminkštės.
    2. Įkaitinkite aliejų katile. Jame pakepinkite svogūną, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Tada į svogūną suberkite morkas, vidutiniais gabalėliais supjaustytą vištieną, kuminą, druską, papriką ir pipirus. Kepkite ingredientus k...
    3. Tada į svogūną suberkite morkas, vidutiniais gabalėliais supjaustytą vištieną, kuminą, druską, papriką ir pipirus. Kepkite ingredientus kartu, maišydami, 5 minutes.
  • Po to į katilą supilkite perlines kruopas. Ant paviršiaus uždėkite nuluptas česnako skilteles. Užpilkite verdančiu vandeniu, kol bus 1 cm...
    4. Po to į katilą supilkite perlines kruopas. Ant paviršiaus uždėkite nuluptas česnako skilteles. Užpilkite verdančiu vandeniu, kol bus 1 cm virš ingredientų. Troškinkite uždengę ant silpnos ugnies 40 minučių.
  • Reklama
  • Kol košė verda pagaminkite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus.
    5. Kol košė verda pagaminkite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus.
  • Svogūną pakepinkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Tada suberkite į jį grybus ir suberkite miltus, greitai sumaišykite ingredientu...
    6. Svogūną pakepinkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Tada suberkite į jį grybus ir suberkite miltus, greitai sumaišykite ingredientus. Tada supilkite sultinį. Viską išvirti, kol sutirštės, įberdami krapų, druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Paruoštą košę patiekite su padažu. Gero apetito!
    7. Paruoštą košę patiekite su padažu. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai