Perlinių kruopų košė su vištiena
5 (4 įvertinimai)
4 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Nuo vaikystės daugelis žmonių turi blogų asociacijų su perlinėmis kruopomis. Man jos visai nepatiko, nes buvo švelnios ir keistos tekstūros. Tačiau pats laikas atgaivinti šiuos grūdus ir iš jų sukurti kulinarinį šedevrą. Ilgai rinkausi receptą, nusprendžiau derinti visiems žinomus ingredientus, nors čia jie atlieka naują vaidmenį. Skaitykite apie tai, kaip pasigaminti perlinių kruopų košę su vištienos ir grybų padažu. Šis variantas labiau panašus į plovą su svogūnais ir morkomis. Šis sotus karštas patiekalas patiks visiems klasikinės virtuvės mėgėjams.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištos krūtinėlė1 vnt
-
Svogūnai3 vnt (2 vnt.
-
Morkos1 vnt
-
Pievagrybiai1~2 vnt
-
Vištienos sultinys1 litras
-
Perlinės kruopos2 stiklinės
-
Kvietiniai miltai4 šaukštai
-
Aliejus3~4 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Kuminas4 žiupsneliai
-
Paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovinti krapaipagal skonį
-
Česnakai5 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Iš anksto išrūšiuokite kruopas. Tada pamirkykite vandenyje 2 valandas. Košei skirtą svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas – juostelėmis.
-
2. Įkaitinkite aliejų katile. Jame pakepinkite svogūną, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Tada į svogūną suberkite morkas, vidutiniais gabalėliais supjaustytą vištieną, kuminą, druską, papriką ir pipirus. Kepkite ingredientus kartu, maišydami, 5 minutes.
-
4. Po to į katilą supilkite perlines kruopas. Ant paviršiaus uždėkite nuluptas česnako skilteles. Užpilkite verdančiu vandeniu, kol bus 1 cm virš ingredientų. Troškinkite uždengę ant silpnos ugnies 40 minučių.
-
Reklama
-
5. Kol košė verda pagaminkite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus.
-
6. Svogūną pakepinkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Tada suberkite į jį grybus ir suberkite miltus, greitai sumaišykite ingredientus. Tada supilkite sultinį. Viską išvirti, kol sutirštės, įberdami krapų, druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
7. Paruoštą košę patiekite su padažu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama