Paprasti koldūnai

Paprasti koldūnai

5 (1 įvertinimai)

10-12

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Parduotuvinių koldūnų kokybė ir skonis jau seniai kėlė abejonių. Todėl namuose juos pasigaminti daug lengviau, sveikiau ir, žinoma, skaniau. Ar norėtumėte puikaus recepto? Iš nurodyto ingredientų kiekio gausite apie 270-300 mažų koldūnų. Nors procesas užtrunka daug laiko, rezultatas tikrai to vertas. Todėl skubu pasidalinti su jumis puikiu variantu, kaip pasigaminti naminius ir skanius koldūnus.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Miltai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    3,5 stiklinės (+ apvoliojimui)
  • Kiaušinis
    5 vnt
  • Druska
    2 arbatiniai šaukšteliai (įdarui ir tešlai)
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Mėsa
    1 kilogramas (per pusę: kiauliena ir jautiena)
  • Svogūnai
    500 gramų
Kaip pagaminti
  • Išmatuokite 3 puodelius miltų, išsijokite juos į gilų dubenį.
    1. Išmatuokite 3 puodelius miltų, išsijokite juos į gilų dubenį.
  • Stiklinėje įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos.
    2. Stiklinėje įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos.
  • Ant kiaušinių užpilkite vandens, gerai išmaišykite.
    3. Ant kiaušinių užpilkite vandens, gerai išmaišykite.
  • Į miltų dubenį supilkite kiaušinių mišinį.
    4. Į miltų dubenį supilkite kiaušinių mišinį.
  • Viską išmaišyti, kad gautųsi vienalytė tešla. Palikite 15 minučių.
    5. Viską išmaišyti, kad gautųsi vienalytė tešla. Palikite 15 minučių.
  • Tešlą perkelkite ant stalo, jei reikia įberkite dar miltų, minkykite bent 7-10 min. Tada suvyniokite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą.
    6. Tešlą perkelkite ant stalo, jei reikia įberkite dar miltų, minkykite bent 7-10 min. Tada suvyniokite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą.
  • Jautieną ir kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir sumalkite. Galite naudoti jau paruoštą mėsą.
    7. Jautieną ir kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir sumalkite. Galite naudoti jau paruoštą mėsą.
  • Svogūną nulupkite, sumalkite arba sutarkuokite bulvine tarka. Sudėkite į faršą kartu su druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite.
    8. Svogūną nulupkite, sumalkite arba sutarkuokite bulvine tarka. Sudėkite į faršą kartu su druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite.
  • Kai įdaras bus paruoštas, galite pereiti tiesiai prie koldūnų modeliavimo. Iš tešlos iškočiokite ilgas juostas, supjaustykite mažais gaba...
    9. Kai įdaras bus paruoštas, galite pereiti tiesiai prie koldūnų modeliavimo. Iš tešlos iškočiokite ilgas juostas, supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlos gabalėlį į ploną blyną.
    10. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlos gabalėlį į ploną blyną.
  • Į centrą dėkite po šaukštelį įdaro.
    11. Į centrą dėkite po šaukštelį įdaro.
  • Tvirtai susmeikite tešlos kraštus.
    12. Tvirtai susmeikite tešlos kraštus.
  • r sujunkite kampus. Tai toks grožis!
    13. r sujunkite kampus. Tai toks grožis!
  • Paruoštus koldūnus dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
    14. Paruoštus koldūnus dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Virtinius išvirkite pasūdytame vandenyje. Dėl skonio galite pridėti lauro lapų.
    15. Virtinius išvirkite pasūdytame vandenyje. Dėl skonio galite pridėti lauro lapų.
  • Gero apetito!
    16. Gero apetito!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai