Obuolių uogienė su cinamonu

Obuolių uogienė su cinamonu

5 (1 įvertinimai)

2

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Asmeniškai man obuolių uogienė asocijuojasi su vaikyste. Ji turi būti tiršta, saldi ir kvapni. Mano močiutė išmokė mane tai padaryti. Džiaugiuosi galėdamas pasidalinti receptu! Uogienės gaminimo procesas nėra greitas, bet ir nesudėtingas. Čia yra du svarbūs dalykai: laikymasis gramo (būtent cukraus apskaičiavimas pagal obuolių griežinėlių skaičių) ir senėjimas. Atsižvelgdami į šiuos niuansus ir jų laikydamiesi, rezultatas jums tikrai patiks. Taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kad uždarius uogienę visiškai atvėsus, ji nesusikondensuos, todėl nebebus pelėsio.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas (nuluptų obuolių svoris)
  • Cukrus
    700 gramų
  • Vanduo
    1 stiklinė
  • Cinamonas
    1~1,5 arbatinio šaukštelio
  • Kaip pagaminti
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Obuolius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į nepridegantį puodą. Užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies šiek tiek žemi...
    2. Obuolius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į nepridegantį puodą. Užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies šiek tiek žemiau vidutinės. Retkarčiais pamaišykite.
  • Virkite obuolių skilteles, kol suminkštės. Jei jūsų obuoliai nėra labai sultingi, jums gali prireikti šiek tiek daugiau nei stiklinės sky...
    3. Virkite obuolių skilteles, kol suminkštės. Jei jūsų obuoliai nėra labai sultingi, jums gali prireikti šiek tiek daugiau nei stiklinės skysčio. Kiekvieną kartą įpildami vandens (ne daugiau kaip 0,5 puodelio vienu metu), virkite turinį, kol skystis visiškai išgaruos. Masė turi priminti tirštą manų košę. Suminkštėjus griežinėliams palaikykite kambario temperatūroje 6-8 valandas.
  • Pastovėjus, masę sutrinkite trintuvu arba du kartus perkiškite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis.
    4. Pastovėjus, masę sutrinkite trintuvu arba du kartus perkiškite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis.
  • Gauta tyrė turi būti vienalytė.
    5. Gauta tyrė turi būti vienalytė.
  • Į puodą suberkite cukrų, išmaišykite ir padėkite ant silpnos ugnies. Masę reikia kaitinti palaipsniui.
    6. Į puodą suberkite cukrų, išmaišykite ir padėkite ant silpnos ugnies. Masę reikia kaitinti palaipsniui.
  • Kai tik obuolių uogienė su cukrumi užvirs, kaitinkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, neleisdami masei pridegti. Nukelkite nuo ugnie...
    7. Kai tik obuolių uogienė su cukrumi užvirs, kaitinkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami, neleisdami masei pridegti. Nukelkite nuo ugnies ir palaikykite 6 valandas. Tada virkite dar 10 minučių ant minimalios ugnies. Čia masė jau bus tirštesnė, todėl maišymas turėtų būti nuolatinis. Nukelkite nuo ugnies ir palaikykite 6 valandas.
  • Prieš paskutinį virimą suberkite cinamoną, išmaišykite, uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
    8. Prieš paskutinį virimą suberkite cinamoną, išmaišykite, uždėkite ant ugnies ir užvirinkite. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
  • Uogienė paruošta išdėti į stiklainius. Iki to laiko stiklainiai turi būti švarūs ir sausi.
    9. Uogienė paruošta išdėti į stiklainius. Iki to laiko stiklainiai turi būti švarūs ir sausi.
  • Išdėliokite į stiklainius ir palikite visiškai atvėsti, neuždarydami dangtelių! Kai uogienė atvės, o viršus padengtas plėvele, galite užd...
    10. Išdėliokite į stiklainius ir palikite visiškai atvėsti, neuždarydami dangtelių! Kai uogienė atvės, o viršus padengtas plėvele, galite uždaryti dangtelius.
  • Iš nurodyto ingredientų kiekio gauti 2 stiklainiai po 0,5 ml. Skanių ruošinių jums!
    11. Iš nurodyto ingredientų kiekio gauti 2 stiklainiai po 0,5 ml. Skanių ruošinių jums!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai