Obuolių sultys sulčiaspaudėje žiemai
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Obuolių sultys sulčiaspaudėje yra puikus gėrimas žiemai. Juk jos daug sveikesnės ir skanesnės nei parduotuvinės. Norėdami pagaminti sultis, geriausia naudoti sultingus saldžiarūgščių veislių obuolius. Jei mėgstate natūralias sultis, galite atsisakyti cukraus arba dėti mažiau. Iš vieno kilogramo išeis maždaug 0,5–0,8 litro. Geriausia sultis laikyti rūsyje.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai1 kilogramas
-
Cukrus400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sulčiaspaudėje paruoškite visus reikiamus ingredientus obuolių sultims gaminti. Kruopščiai nuplaukite obuolius.
-
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, pašalindami pažeistas ar sugadintas vietas. Sudėkite į dubenį ir pabarstykite cukrumi, išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Sudėkite obuolius į sulčiaspaudės viršų, kuri primena didelį kiaurasamtį.
-
4. Į apatinę sulčiaspaudės dalį supilkite 2-3 litrus švaraus vandens ir surinkite. Įkiškite žarną ir užfiksuokite ją specialiu čiaupu. Padėkite ant vidutinės ugnies vienai valandai.
-
Reklama
-
5. Stiklainius ir dangtelius gerai išplaukite su soda ir gerai išskalaukite. Sterilizuokite juos ant garų 10 minučių arba mikrobangų krosnelėje. Virkite dangčius 10 minučių.
-
6. Išjunkite ugnį, atidarykite čiaupą ir supilkite karštas sultis į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite paruoštais dangteliais. Apvyniokite stiklainius, kol jie visiškai atvės, tada laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
-
Reklama
-
7. Neskubėkite išmesti plikytų obuolių, nes iš jų galite pasigaminti skanią tyrę ar uogienę.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama