Obuolių likeris

Obuolių likeris

5 (3 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Norint tikrai mėgautis šiek tiek aitroku, saldžiu obuolių likeriu, pirmiausia reikia kantrybės. Juk būtent išlaukus tinkamo laiko, tik tada galima pajusti gėrimo grožį. Likeriui puikiai tiks obuoliai su įdubimais, naudojama šerdis su sėklomis. Taigi šis receptas padės pašalinti besąlyginį obuolių derlių. Priklausomai nuo veislės, skonis keisis.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    1 kilogramas
  • Degtinė
    0,5 litro
  • Vanduo
    50 mililitrų
  • Cukrus
    0,5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Paimkite litro stiklainį ir pripildykite iki viršaus pjaustytų obuolių.
    2. Paimkite litro stiklainį ir pripildykite iki viršaus pjaustytų obuolių.
  • Reklama
  • Pilkite degtinę, kol obuoliai visiškai apsems. Uždenkite audiniu ir padėkite į šiltą, šviesią vietą (idealiai tinka ant virtuvės spintelė...
    3. Pilkite degtinę, kol obuoliai visiškai apsems. Uždenkite audiniu ir padėkite į šiltą, šviesią vietą (idealiai tinka ant virtuvės spintelės) dviem savaitėms. Periodiškai pakratykite stiklainį.
  • Obuoliai po laiko.
    4. Obuoliai po laiko.
  • Reklama
  • Puode sumaišykite cukrų ir vandenį, padėkite ant ugnies. Užvirinkite.
    5. Puode sumaišykite cukrų ir vandenį, padėkite ant ugnies. Užvirinkite.
  • Filtruokite infuziją.
    6. Filtruokite infuziją.
  • Reklama
  • Į puodą su sirupu supilkite obuolių užpilą. Uždėkite ant ugnies, pakaitinkite 1-2 minutes.
    7. Į puodą su sirupu supilkite obuolių užpilą. Uždėkite ant ugnies, pakaitinkite 1-2 minutes.
  • Supilkite likerį į butelį, uždarykite ir padėkite į šaldytuvą parai.
    8. Supilkite likerį į butelį, uždarykite ir padėkite į šaldytuvą parai.
  • Reklama
  • Po paros gėrimo galima ragauti.
    9. Po paros gėrimo galima ragauti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai