Nuostabus naminis kepenų paštetas

Nuostabus naminis kepenų paštetas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šis paprastas kepenų pašteto receptas tinka ir pradedantiesiems virėjams. Labai švelnus, minkštas, aromatingas paštetas su pikantišku skoniu yra geras pasirinkimas pusryčiams. Galite naudoti vištienos arba jautienos kepenėles. Kepenėlių nekepkite ilgiau nei 30 minučių, kitaip jos bus kietos ir sausos. Jei norite, galite įdėti daugiau sviesto. Paruoštą paštetą galite netgi laikyti šaldiklyje, jo skonis po atšildymo išliks švelnus ir malonus.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos kepenėlės
    1 kilogramas
  • Svogūnas
    2~3 vnt
  • Morkos
    2 vnt
  • Sviestas
    100 gramų
  • Prieskoniai
    1 žiupsnelis (džiovintos morkos, paprika, česnakas, saliero šaknis, pastarnoko šaknis, bazilikas, džiovintos žolelės, kalendra, garstyčios, dašis, lauro lapas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kepenis paruoškite. Supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į puodą su vandeniu, uždenkite dangčiu ir užvirinkite.
    1. Kepenis paruoškite. Supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į puodą su vandeniu, uždenkite dangčiu ir užvirinkite.
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, ne per smulkiai. Sudėkite jį į didelę keptuvę, įpilkite aliejaus. Morkas sutarkuokite stambia tarka a...
    2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, ne per smulkiai. Sudėkite jį į didelę keptuvę, įpilkite aliejaus. Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite peiliu mažais gabalėliais ir sudėkite prie svogūno.
  • Reklama
  • Kai daržovės šiek tiek apkeps, įberkite druskos ir kelis žiupsnelius prieskonių: džiovintų morkų, paprikos, česnako, pastarnokų ir salier...
    3. Kai daržovės šiek tiek apkeps, įberkite druskos ir kelis žiupsnelius prieskonių: džiovintų morkų, paprikos, česnako, pastarnokų ir saliero šaknų, baziliko, kalendros, garstyčių, dašių, lauro lapų. Visa tai reikia troškinti 20 minučių, kol daržovės išsitroškins.
  • Nugriebkite nuo kepenų susidariusias putas ir virkite 20–30 minučių. Į vandenį įberkite druskos 5 minutes prieš kepenims išverdant. Išvir...
    4. Nugriebkite nuo kepenų susidariusias putas ir virkite 20–30 minučių. Į vandenį įberkite druskos 5 minutes prieš kepenims išverdant. Išvirusios kepenėlės viduje neturėtų būti kruvinos. Nupilkite vandenį.
  • Reklama
  • Sudėkite kepenėles į daržoves, troškinkite jas kartu apie 5 minutes po uždarytu dangčiu. Įdėkite lauro lapą, išjunkite ugnį ir leiskite k...
    5. Sudėkite kepenėles į daržoves, troškinkite jas kartu apie 5 minutes po uždarytu dangčiu. Įdėkite lauro lapą, išjunkite ugnį ir leiskite kepenėlėms bei daržovėms pastovėti kartu apie 10 minučių.
  • Sviestas turi būti minkštas. Plakite jį mikseriu, kol taps šviesesnis ir puresnis.
    6. Sviestas turi būti minkštas. Plakite jį mikseriu, kol taps šviesesnis ir puresnis.
  • Reklama
  • Kepenėles ir daržoves du kartus sumalkite mėsmale, smulkiu tinkleliu. Jei reikia, įberkite druskos.
    7. Kepenėles ir daržoves du kartus sumalkite mėsmale, smulkiu tinkleliu. Jei reikia, įberkite druskos.
  • Kepenėles dar kartą išplakite trintuvu, tada sudėkite į sviestą ir plakite mikseriu mažu greičiu.
    8. Kepenėles dar kartą išplakite trintuvu, tada sudėkite į sviestą ir plakite mikseriu mažu greičiu.
  • Reklama
  • Paruoštą paštetą perkelkite į indą, išlyginkite viršų ir pabarstykite prieskoniais arba smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Indą apvynioki...
    9. Paruoštą paštetą perkelkite į indą, išlyginkite viršų ir pabarstykite prieskoniais arba smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Indą apvyniokite maistine puta ir padėkite į šaldytuvą arba šaldiklį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai