Norvegiškas obuolių pyragas
5 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Jei niekada anksčiau nekepėte norvegiško obuolių pyrago, dabar pats laikas tai padaryti. Jis ne tik puikiai atrodo, bet ir nuostabaus skonio. Receptu dalinuosi su jumis! Nuoširdžiai rekomenduoju iškepti norvegišką obuolių pyragą. Šis pyragas tikrai patiks visai šeimai, labai gražus ir skanus. Sunkiausia yra pjaustyti obuolius ir laukti, kol iškeps. Kaip paruošti šį pyragą, išsamiai aprašyta nuosekliose recepto instrukcijose.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai300 gramų
-
Sviestas140 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Obuoliai10 vnt
-
Citrinos sultys2 šaukštai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus7 šaukštai (2 arbatiniai šaukšteliai
-
Vanilinio cukraus pakelis1 vnt
-
Vanduo0.5 stiklinės
-
Abrikosų uogienė2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Sviestą susmulkinkite, įmuškite kiaušinius, įdėkite 2 valg. šaukštus cukraus, žiupsnelis druskos.
-
Reklama
-
3. Suberkite miltus, maišykite tešlą, naudodami maišytuvą mažu greičiu.
-
4. Leiskite tešlai pailsėti apie 30 minučių, per tą laiką pasigaminkite įdarą.
-
Reklama
-
5. Obuolius nulupkite ir pašalinkite šerdį, supilkite vandenį į keptuvę, įdėkite 5 valg. šaukštus cukraus.
-
6. Įdėkite 5 griežinėliais supjaustytus obuolius, prieš tai apšlakstytus 2 šaukštais citrinos sulčių. Suberkite vanilinį cukrų, troškinkite 15 minučių, kol skystis išgaruos.
-
Reklama
-
7. Tešlą dėkite į formą (26-27 cm skersmens), anksčiau išklotą kepimo popieriumi, išlyginkite, šonų daryti nereikia.
-
8. Keptuvėje iškeptus obuolius sudėkite ant tešlos.
-
Reklama
-
9. Likusius penkis obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite ant viršaus, stengdamiesi išlaikyti formą, aptepkite abrikosų uogiene. Kepkite 1,5 valandos 190 laipsnių temperatūroje.
-
10. Prieš išimdami pyragą iš formos, peiliu ar mentele perbraukite išilgai šonų, kol obuolių įdaras nesustingo.
-
Reklama
-
11. Perkelkite pyragą į lėkštę ir patiekite atvėsusį iki kambario temperatūros.
-
12. Pyragas gavosi nuostabus. Dėl didelio pektino kiekio obuoliuose obuolių įdaras tapo beveik marmeladu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama