Naminis sūris orkaitėje

Naminis sūris orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
4 val. 30 min.

Apie receptą

Kas gali būti skaniau už naminį sūrį, pagamintą iš gerų ingredientų? Tik toks sūris, kuris buvo kepamas orkaitėje. Tuo pačiu jis ištirpsta ir tampa labai skanus! Sūrį paruošti daug lengviau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ir šis receptas padės tuo įsitikinti. Jei nemėgstate krapų, pakeiskite juos petražolėmis ar bet kokia kita pasirinkta žolele. Pieną geriausia naudoti naminį, tačiau turite būti tikri dėl jo kokybės. Sūris puikiai tinka pusryčiams arba kaip užkandis.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    2 Litrai
  • Kefyras
    600 mililitrų
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Druska
    6 gramų
  • Cukrus
    20 gramų
  • Krapai
    50 gramų
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus naminiam sūriui gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus naminiam sūriui gaminti.
  • Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite iki vientisos masės.
    2. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Pieną užvirinkite ir maišydami supilkite kefyro masę.
    3. Pieną užvirinkite ir maišydami supilkite kefyro masę.
  • Užvirkite ir ant silpnos ugnies maišydami troškinkite 2 minutes. Masė turi susisukti ir pasidaryti gabalėliai.
    4. Užvirkite ir ant silpnos ugnies maišydami troškinkite 2 minutes. Masė turi susisukti ir pasidaryti gabalėliai.
  • Reklama
  • Nuplaukite ir nusausinkite krapus, smulkiai supjaustykite. Puodą su sūrio mase nukelkite nuo ugnies ir suberkite susmulkintus krapus, išm...
    5. Nuplaukite ir nusausinkite krapus, smulkiai supjaustykite. Puodą su sūrio mase nukelkite nuo ugnies ir suberkite susmulkintus krapus, išmaišykite.
  • Kiaurasamtį išklokite labai storu audiniu (turiu sūrio maišelį) ir užpilkite skysčiu. Pakabinkite ir leiskite skysčiui nutekėti.
    6. Kiaurasamtį išklokite labai storu audiniu (turiu sūrio maišelį) ir užpilkite skysčiu. Pakabinkite ir leiskite skysčiui nutekėti.
  • Reklama
  • Po to sūrį suspauskite ir palikite 3 valandas.
    7. Po to sūrį suspauskite ir palikite 3 valandas.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštą sūrį, sutrinkite. Formos dydžio nerašau, nes sūrio kiekis tiesiogiai prikla...
    8. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštą sūrį, sutrinkite. Formos dydžio nerašau, nes sūrio kiekis tiesiogiai priklauso nuo pieno kokybės. Bet jis turėtų būti užpildytas sūriu beveik iki viršaus.
  • Reklama
  • Sūrio viršų aptepkite tryniu.
    9. Sūrio viršų aptepkite tryniu.
  • Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite sūrį 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
    10. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite sūrį 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Išimkite sūrio formą iš orkaitės ir atvėsinkite, nuimkite popierių.
    11. Išimkite sūrio formą iš orkaitės ir atvėsinkite, nuimkite popierių.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai