Naminis obuolių marmeladas be cukraus
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Šiandien turiu nuostabų sveikų saldumynų, kuriuose nėra nė gramo cukraus, receptą - tai naminis obuolių marmeladas. Tai lengva paruošti, tačiau tai užtrunka. Naminį obuolių marmeladą be cukraus pasigaminti labai paprasta, svarbiausia turėti noro ir laisvo laiko, viskas pavyks, jei laikysitės nuoseklių recepto rekomendacijų.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai1 kilogramas (svoris nuluptų ir išvalytų obuolių)
-
Vanduo
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite obuolius.
-
2. Obuolius nuplaukite, išimkite šerdį ir supjaustykite. Galite sumalti mėsmale arba supjaustyti gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Susmulkintus obuolius sudėkite į storadugnį puodą. Šiek tiek pašildykite obuolius ant ugnies, kol jie suminkštės.
-
4. Obuolius sutrinkite trintuvu, uždėkite ant silpnos ugnies, virkite 2-3 valandas, kol sutirštės. Nepamirškite maišyti, kad obuoliai nepridegtų. Jei obuoliai pridegė, galite įpilti šiek tiek vandens.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei nesate tikri dėl savo popieriaus, galite lengvai sutepti augaliniu aliejumi be kvapo. Išvirtą obuolių mišinį dėkite ant kepimo skardos ir gerai išlyginkite, ne daugiau kaip 8 mm storio. Pasistenkite, kad masė pasiskirstytų tolygiai. Įdėkite į orkaitę ant žemiausio karščio, šiek tiek atidarę dureles. Džiovinkite 2-3 valandas, laikas nuo laiko stebėdami procesą.
-
6. Paruoštas marmeladas neturėtų prilipti prie rankų.
-
Reklama
-
7. Apverskite marmelado lakštą ant kito kepimo popieriaus.
-
8. Ant viršaus uždėkite drėgną skudurėlį, kad marmeladą būtų galima lengvai atskirti nuo popieriaus.
-
Reklama
-
9. Po 5 minučių popierių galima lengvai nuimti.
-
10. Supjaustykite marmeladą juostelėmis ir susukite į ritinėlius.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama