Naminės bandelės su aguonomis

Naminės bandelės su aguonomis

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Kiekviena mama turėtų mokėti pasigaminti namines bandeles su aguonomis, nes toks vaikystės skonis. Noriu pasidalinti savo močiutės receptu, bandelės išeina saldžios, su traškia plutele ir aguonų skoniu. Nedėkite per daug aguonų į vidų, kitaip jos iškris. Kad bandelės ant viršaus būtų ne tik gražios, bet ir saldžios, aptepkite jas skystu medumi. Bandeles galite pasiimti su savimi į mokyklą/darbą, todėl gaminkite jų daug.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    250 gramų
  • Miltai
    600 gramų
  • Miltai
    4~6 šaukštai (minkymui)
  • Šviežios mielės
    50 gramų (arba 20 gramų sausų)
  • Aliejus
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Saulėgrąžų aliejus
    2~3 šaukštai
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Aguonos
    200 gramų
  • Pienas
    250 gramų (įdarui)
  • Cukrus
    100 gramų (įdarui)
  • Vanilė
    1 žiupsnelis
  • Kiaušinis
    1 vnt (įdarui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į šiltą pieną įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, 2 valg. šaukštus cukraus ir mielių, ištirpinti. Į pieną įsijokite šaukštą miltų ...
    1. Į šiltą pieną įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, 2 valg. šaukštus cukraus ir mielių, ištirpinti. Į pieną įsijokite šaukštą miltų ir šaukštu sutrinkite visus gumuliukus. Uždenkite tešlą ir atidėkite 20-30 minučių.
  • Išplakite 2 kiaušinius iki putų, tada įberkite žiupsnelį druskos ir pamažu suberkite cukrų, toliau plakdami kiaušinius. Cukrus turi visiš...
    2. Išplakite 2 kiaušinius iki putų, tada įberkite žiupsnelį druskos ir pamažu suberkite cukrų, toliau plakdami kiaušinius. Cukrus turi visiškai ištirpti.
  • Reklama
  • Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Įjunkite maišytuvą ir palaipsniui pilkite sviestą, kad jis palaipsniui ...
    3. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Įjunkite maišytuvą ir palaipsniui pilkite sviestą, kad jis palaipsniui susigertų į kiaušinius.
  • Į tešlą supilkite kiaušinių mišinį, silikonine arba medine mentele maišykite viena kryptimi.
    4. Į tešlą supilkite kiaušinių mišinį, silikonine arba medine mentele maišykite viena kryptimi.
  • Reklama
  • Didžiąją dalį miltų persijokite į tešlą, šaukštu išmaišykite, tada suberkite likusius miltus.
    5. Didžiąją dalį miltų persijokite į tešlą, šaukštu išmaišykite, tada suberkite likusius miltus.
  • Ant stalo išsijoti 3-5 valg. šaukštus miltų, išdėliokite tešlą, pradėkite minkyti rankomis.
    6. Ant stalo išsijoti 3-5 valg. šaukštus miltų, išdėliokite tešlą, pradėkite minkyti rankomis.
  • Reklama
  • Tada užpilkite 3-4 valg. šaukštus saulėgrąžų aliejaus, užminkykite jame tešlą. Jei tešla ir toliau lips prie rankų, įpilkite dar 2-3 valg...
    7. Tada užpilkite 3-4 valg. šaukštus saulėgrąžų aliejaus, užminkykite jame tešlą. Jei tešla ir toliau lips prie rankų, įpilkite dar 2-3 valg. šaukštus miltų. Įdėkite elastingą tešlą į indą ir palikite kilti pusantros valandos.
  • Aguonas užpilkite pienu, suberkite vanilę ir 2-3 v.š. cukraus. Padėkite ant ugnies ir virkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies. Tada ag...
    8. Aguonas užpilkite pienu, suberkite vanilę ir 2-3 v.š. cukraus. Padėkite ant ugnies ir virkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies. Tada aguonas nuvarvinkite sietelyje ir palikite 10-15 minučių, kad pienas nuvarvėtų.
  • Reklama
  • Į džiovintas aguonas suberkite vanilę ir cukrų, išmaišykite, tada sutrinkite trintuvu.
    9. Į džiovintas aguonas suberkite vanilę ir cukrų, išmaišykite, tada sutrinkite trintuvu.
  • Kai tešla pakils, ją išminkykite ir vėl leiskite pakilti 15 minučių. Po to tešlą padalinkite į 2 dalis. Kiekvieną dalį vėl pradurkite ir ...
    10. Kai tešla pakils, ją išminkykite ir vėl leiskite pakilti 15 minučių. Po to tešlą padalinkite į 2 dalis. Kiekvieną dalį vėl pradurkite ir iškočiokite maždaug 0,5 cm storio.
  • Reklama
  • Iškočiotą lakštą gausiai ištepkite sviestu, nesiekdami kraštų. Sudėkite aguonas ir išlyginkite per visą tešlą.
    11. Iškočiotą lakštą gausiai ištepkite sviestu, nesiekdami kraštų. Sudėkite aguonas ir išlyginkite per visą tešlą.
  • Susukite ritinį, supjaustykite lygiais 5 cm gabalėliais, perkelkite į skardą su kepimo popieriumi, kiekvieną bandelę patepkite tryniu. Ke...
    12. Susukite ritinį, supjaustykite lygiais 5 cm gabalėliais, perkelkite į skardą su kepimo popieriumi, kiekvieną bandelę patepkite tryniu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių.
  • Tai skanios bandelės, kurias turėtumėte gauti.
    13. Tai skanios bandelės, kurias turėtumėte gauti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai