Naminės bandelės su aguonomis
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Kiekviena mama turėtų mokėti pasigaminti namines bandeles su aguonomis, nes toks vaikystės skonis. Noriu pasidalinti savo močiutės receptu, bandelės išeina saldžios, su traškia plutele ir aguonų skoniu. Nedėkite per daug aguonų į vidų, kitaip jos iškris. Kad bandelės ant viršaus būtų ne tik gražios, bet ir saldžios, aptepkite jas skystu medumi. Bandeles galite pasiimti su savimi į mokyklą/darbą, todėl gaminkite jų daug.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas250 gramų
-
Miltai600 gramų
-
Miltai4~6 šaukštai (minkymui)
-
Šviežios mielės50 gramų (arba 20 gramų sausų)
-
Aliejus100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Saulėgrąžų aliejus2~3 šaukštai
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Aguonos200 gramų
-
Pienas250 gramų (įdarui)
-
Cukrus100 gramų (įdarui)
-
Vanilė1 žiupsnelis
-
Kiaušinis1 vnt (įdarui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į šiltą pieną įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, 2 valg. šaukštus cukraus ir mielių, ištirpinti. Į pieną įsijokite šaukštą miltų ir šaukštu sutrinkite visus gumuliukus. Uždenkite tešlą ir atidėkite 20-30 minučių.
-
2. Išplakite 2 kiaušinius iki putų, tada įberkite žiupsnelį druskos ir pamažu suberkite cukrų, toliau plakdami kiaušinius. Cukrus turi visiškai ištirpti.
-
Reklama
-
3. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Įjunkite maišytuvą ir palaipsniui pilkite sviestą, kad jis palaipsniui susigertų į kiaušinius.
-
4. Į tešlą supilkite kiaušinių mišinį, silikonine arba medine mentele maišykite viena kryptimi.
-
Reklama
-
5. Didžiąją dalį miltų persijokite į tešlą, šaukštu išmaišykite, tada suberkite likusius miltus.
-
6. Ant stalo išsijoti 3-5 valg. šaukštus miltų, išdėliokite tešlą, pradėkite minkyti rankomis.
-
Reklama
-
7. Tada užpilkite 3-4 valg. šaukštus saulėgrąžų aliejaus, užminkykite jame tešlą. Jei tešla ir toliau lips prie rankų, įpilkite dar 2-3 valg. šaukštus miltų. Įdėkite elastingą tešlą į indą ir palikite kilti pusantros valandos.
-
8. Aguonas užpilkite pienu, suberkite vanilę ir 2-3 v.š. cukraus. Padėkite ant ugnies ir virkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies. Tada aguonas nuvarvinkite sietelyje ir palikite 10-15 minučių, kad pienas nuvarvėtų.
-
Reklama
-
9. Į džiovintas aguonas suberkite vanilę ir cukrų, išmaišykite, tada sutrinkite trintuvu.
-
10. Kai tešla pakils, ją išminkykite ir vėl leiskite pakilti 15 minučių. Po to tešlą padalinkite į 2 dalis. Kiekvieną dalį vėl pradurkite ir iškočiokite maždaug 0,5 cm storio.
-
Reklama
-
11. Iškočiotą lakštą gausiai ištepkite sviestu, nesiekdami kraštų. Sudėkite aguonas ir išlyginkite per visą tešlą.
-
12. Susukite ritinį, supjaustykite lygiais 5 cm gabalėliais, perkelkite į skardą su kepimo popieriumi, kiekvieną bandelę patepkite tryniu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių.
-
13. Tai skanios bandelės, kurias turėtumėte gauti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama