Morkų salotos su saulėgrąžomis
4.6 (11 įvertinimai)
Apie receptą
Morkos salotose dažnai naudojamos virtos, nors žalioje daržovėje yra daugiau maistinių medžiagų. Siūlau receptą, kaip paruošti morkų salotas, kur daržovė yra nevirta. Salotos paruošiamos labai paprastai ir greitai. Tai puikus pasirinkimas skaniems ir dietiniams pusryčiams, kurie gali būti patiekiami suaugusiems ir vaikams. Dėl žalių morkų naudojimo salotos yra labai turtingos vitaminais ir sveikos. Į salotas, be morkų, dar dedu saulėgrąžų, apelsinų. Jei mėgstate džiovintus vaisius, galite įdėti džiovintų abrikosų, razinų ir džiovintų slyvų. Paruoštas salotas galima pagardinti grietine, saulėgrąžų aliejumi arba citrusinių vaisių sultimis.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos4 vnt
-
Apelsinas2 vnt
-
Saulėgrąžos100 gramų
-
Saulėgrąžų aliejus1 šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Saulėgrąžas perku jau išlukštentas ir nesūdytas. Jei jų nėra, galite iš anksto jass išvalyti patys. Keptuvę dedu ant vidutinės ugnies, po 1-2 min į ją suberiu nuluptas saulėgrąžas. Jas šiek tiek pakepinu, taip įgaunu malonų kvapą ir tuo pačiu išdžiovinu jas.
-
2. Visas morkas nulupu ir nuplaunu, sutarkuoju smulkia tarka (jei norisi galima ir stambia tarka) ir dedu į dubenį.
-
Reklama
-
3. Apelsinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir nuimkite plėveles, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į morkas.
-
4. Ant viršaus uždėkite paskrudintų sėklų, užpilkite augaliniu aliejumi.
-
Reklama
-
5. Prieš patiekdami sumaišykite salotas ir, jei norite, papuoškite petražolių šakele. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (11 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama