Morkų salotos su saulėgrąžomis

Morkų salotos su saulėgrąžomis

4.6 (11 įvertinimai)

3 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Morkos salotose dažnai naudojamos virtos, nors žalioje daržovėje yra daugiau maistinių medžiagų. Siūlau receptą, kaip paruošti morkų salotas, kur daržovė yra nevirta. Salotos paruošiamos labai paprastai ir greitai. Tai puikus pasirinkimas skaniems ir dietiniams pusryčiams, kurie gali būti patiekiami suaugusiems ir vaikams. Dėl žalių morkų naudojimo salotos yra labai turtingos vitaminais ir sveikos. Į salotas, be morkų, dar dedu saulėgrąžų, apelsinų. Jei mėgstate džiovintus vaisius, galite įdėti džiovintų abrikosų, razinų ir džiovintų slyvų. Paruoštas salotas galima pagardinti grietine, saulėgrąžų aliejumi arba citrusinių vaisių sultimis.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Morkos
    4 vnt
  • Apelsinas
    2 vnt
  • Saulėgrąžos
    100 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Saulėgrąžas perku jau išlukštentas ir nesūdytas. Jei jų nėra, galite iš anksto jass išvalyti patys. Keptuvę dedu ant vidutinės ugnies, po...
    1. Saulėgrąžas perku jau išlukštentas ir nesūdytas. Jei jų nėra, galite iš anksto jass išvalyti patys. Keptuvę dedu ant vidutinės ugnies, po 1-2 min į ją suberiu nuluptas saulėgrąžas. Jas šiek tiek pakepinu, taip įgaunu malonų kvapą ir tuo pačiu išdžiovinu jas.
  • Visas morkas nulupu ir nuplaunu, sutarkuoju smulkia tarka (jei norisi galima ir stambia tarka) ir dedu į dubenį.
    2. Visas morkas nulupu ir nuplaunu, sutarkuoju smulkia tarka (jei norisi galima ir stambia tarka) ir dedu į dubenį.
  • Reklama
  • Apelsinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir nuimkite plėveles, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į morkas.
    3. Apelsinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir nuimkite plėveles, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į morkas.
  • Ant viršaus uždėkite paskrudintų sėklų, užpilkite augaliniu aliejumi.
    4. Ant viršaus uždėkite paskrudintų sėklų, užpilkite augaliniu aliejumi.
  • Reklama
  • Prieš patiekdami sumaišykite salotas ir, jei norite, papuoškite petražolių šakele. Gero apetito!
    5. Prieš patiekdami sumaišykite salotas ir, jei norite, papuoškite petražolių šakele. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (11 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai