Moliūgų ir morkų tyrė
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Rekomenduoju išbandyti šią pikantišką moliūgų tyrę su imbieru ir brinza. Moliūgas ir morka jums daugiau tikrai nepasirodys nuobodūs! Pažiūrime moliūgų-morkų tyrės receptą ir pasižymime! Kad tyrelė nebūtų per saldi, aš į ją dedu daugiau pikantiškų prieskonių. Imbieras, česnakas, kario prieskoniai ir bazilikas patiekalui suteikia tikrai ypatingą skonį. Patariu į paruoštą moliūgų ir morkų tyrę būtinai įdėti brinzos (galite keisti į fetą) - sūrus sūris su tokia ryškia, aštria tyre dera tiesiog nuostabiai!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas1 vnt
-
Morkos4 vnt
-
Brinzapagal skonį
-
Citrina0,5 vnt
-
Svogūnas0,5 vnt
-
Česnakas3~4 skiltelės
-
Džiovintas bazilikas1 arbatinis šaukštelis
-
Žalieji kario prieskoniai1 arbatinis šaukštelis
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Imbieras1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. -
2. Česnaką smulkiai supjaustykite, o imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Turėtų gautis 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto imbiero. -
Reklama
-
3. Visas daržoves nuplaukite, nulupti ir supjaustykite nedideliais kubeliais arba gabaliukais. Nepamirškite moliūgo išskobti. -
4. Atskirame dubenėlyje sumaišykite žaliuosius kario prieskonius, imbierą, česnaką, prieskonius, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. -
Reklama
-
5. Pamarinuokite daržoves šioje masėje pusvalandį. Viršų dar pabarstykite baziliku. -
6. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir dėkite daržoves kepti 25-30 minučių. Jos turi suminkštėti. -
Reklama
-
7. Kai daržovės bus paruoštos, sutrinkite jas iki tyrės konsistencijos blenderiu. Jei tyrelė bus per tiršta, galite įpilti šiek tiek verdančio vandens. -
8. Paruoštą moliūgų ir morkų tyrę sudėkite į lėkštes ir prieš patiekiant papuoškite žalumynais. Taip pat pridėkite brinzai gabalėlių. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















