Moliūgų ir morkų tyrė

Moliūgų ir morkų tyrė

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Rekomenduoju išbandyti šią pikantišką moliūgų tyrę su imbieru ir brinza. Moliūgas ir morka jums daugiau tikrai nepasirodys nuobodūs! Pažiūrime moliūgų-morkų tyrės receptą ir pasižymime! Kad tyrelė nebūtų per saldi, aš į ją dedu daugiau pikantiškų prieskonių. Imbieras, česnakas, kario prieskoniai ir bazilikas patiekalui suteikia tikrai ypatingą skonį. Patariu į paruoštą moliūgų ir morkų tyrę būtinai įdėti brinzos (galite keisti į fetą) - sūrus sūris su tokia ryškia, aštria tyre dera tiesiog nuostabiai!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    1 vnt
  • Morkos
    4 vnt
  • Brinza
    pagal skonį
  • Citrina
    0,5 vnt
  • Svogūnas
    0,5 vnt
  • Česnakas
    3~4 skiltelės
  • Džiovintas bazilikas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Žalieji kario prieskoniai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Imbieras
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
  • Česnaką smulkiai supjaustykite, o imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Turėtų gautis 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto imbiero.
    2. Česnaką smulkiai supjaustykite, o imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Turėtų gautis 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto imbiero.
  • Reklama
  • Visas daržoves nuplaukite, nulupti ir supjaustykite nedideliais kubeliais arba gabaliukais. Nepamirškite moliūgo išskobti.
    3. Visas daržoves nuplaukite, nulupti ir supjaustykite nedideliais kubeliais arba gabaliukais. Nepamirškite moliūgo išskobti.
  • Atskirame dubenėlyje sumaišykite žaliuosius kario prieskonius, imbierą, česnaką, prieskonius, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
    4. Atskirame dubenėlyje sumaišykite žaliuosius kario prieskonius, imbierą, česnaką, prieskonius, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
  • Reklama
  • Pamarinuokite daržoves šioje masėje pusvalandį. Viršų dar pabarstykite baziliku.
    5. Pamarinuokite daržoves šioje masėje pusvalandį. Viršų dar pabarstykite baziliku.
  • Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir dėkite daržoves kepti 25-30 minučių. Jos turi suminkštėti.
    6. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir dėkite daržoves kepti 25-30 minučių. Jos turi suminkštėti.
  • Reklama
  • Kai daržovės bus paruoštos, sutrinkite jas iki tyrės konsistencijos blenderiu. Jei tyrelė bus per tiršta, galite įpilti šiek tiek verdanč...
    7. Kai daržovės bus paruoštos, sutrinkite jas iki tyrės konsistencijos blenderiu. Jei tyrelė bus per tiršta, galite įpilti šiek tiek verdančio vandens.
  • Paruoštą moliūgų ir morkų tyrę sudėkite į lėkštes ir prieš patiekiant papuoškite žalumynais. Taip pat pridėkite brinzai gabalėlių. Skanaus!
    8. Paruoštą moliūgų ir morkų tyrę sudėkite į lėkštes ir prieš patiekiant papuoškite žalumynais. Taip pat pridėkite brinzai gabalėlių. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai