Moldaviški pyragai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Moldaviški pyragai su varške – nacionalinės virtuvės patiekalas, tai įdaryti pyragaičiai, kepti keptuvėje. Juos galima paruošti iš anksto ir patiekti pusryčiams, vakarienei ar užkandžiui. Įdarą pyragėliams galite pasirinkti pagal savo skonį. Tai gali būti bulvių košė su keptais svogūnais, troškinti, švieži ar rauginti kopūstai, o dažnai Moldovoje kepami pyragaičiai iš žalio moliūgo. Tešla labai paklusni darbui, neplyšta ir ruošiama paskubomis iš paprastų ingredientų.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai350 gramų (tešlai)
-
Vanduo kambario temperatūroje200 mililitrų
-
Augalinis aliejus5 šaukštai (3 šaukštai
-
Stalo actas 9%1 šaukštas (tešlai)
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio (tešlai)
-
Varškė350 gramų (įdaras)
-
Vištienos kiaušinis1 vnt (įdaras)
-
Krapai1 krūva (įdaras)
-
Svogūnų laiškai1 krūva (įdaras)
-
Druskapagal skonį (įdaras)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Į dubenį supilkite vandenį, augalinį aliejų ir actą, įberkite druskos ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Suberkite išsijotus miltus.
-
4. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Apvyniokite ją plėvele ir palikite ant darbastalio 20-30 minučių.
-
Reklama
-
5. Paruoškite įdarą. Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir druska.
-
6. Suberkite smulkiai pjaustytus krapus ir svogūnų laiškus. Išmaišykite įdarą.
-
Reklama
-
7. Pailsėjusią tešlą padalinkite į 4-5 dalis.
-
8. Iš tešlos gabalo iškočiokite ploną sluoksnį.
-
Reklama
-
9. Į vidurį dėkite 1/4 įdaro.
-
10. Tešlos kraštus užlenkite į kvadratinį voką, gerai suspauskite siūles. Tortą spauskite rankomis, kad geriau susijungtų kraštai, o įdaras gerai pasiskirstytų pyrago viduje.
-
Reklama
-
11. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Pirmiausia padėkite pyragus siūle žemyn, tada apverskite į kitą pusę.
-
12. Iškepusius pyragus sudėkite į krūvą.
-
13. Patiekite karštą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama