Moldaviški pyragai

Moldaviški pyragai

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Moldaviški pyragai su varške – nacionalinės virtuvės patiekalas, tai įdaryti pyragaičiai, kepti keptuvėje. Juos galima paruošti iš anksto ir patiekti pusryčiams, vakarienei ar užkandžiui. Įdarą pyragėliams galite pasirinkti pagal savo skonį. Tai gali būti bulvių košė su keptais svogūnais, troškinti, švieži ar rauginti kopūstai, o dažnai Moldovoje kepami pyragaičiai iš žalio moliūgo. Tešla labai paklusni darbui, neplyšta ir ruošiama paskubomis iš paprastų ingredientų.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    350 gramų (tešlai)
  • Vanduo kambario temperatūroje
    200 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    5 šaukštai (3 šaukštai
  • Stalo actas 9%
    1 šaukštas (tešlai)
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio (tešlai)
  • Varškė
    350 gramų (įdaras)
  • Vištienos kiaušinis
    1 vnt (įdaras)
  • Krapai
    1 krūva (įdaras)
  • Svogūnų laiškai
    1 krūva (įdaras)
  • Druska
    pagal skonį (įdaras)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į dubenį supilkite vandenį, augalinį aliejų ir actą, įberkite druskos ir išmaišykite.
    2. Į dubenį supilkite vandenį, augalinį aliejų ir actą, įberkite druskos ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite išsijotus miltus.
    3. Suberkite išsijotus miltus.
  • Minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Apvyniokite ją plėvele ir palikite ant darbastalio 20-30 minučių.
    4. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Apvyniokite ją plėvele ir palikite ant darbastalio 20-30 minučių.
  • Reklama
  • Paruoškite įdarą. Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir druska.
    5. Paruoškite įdarą. Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir druska.
  • Suberkite smulkiai pjaustytus krapus ir svogūnų laiškus. Išmaišykite įdarą.
    6. Suberkite smulkiai pjaustytus krapus ir svogūnų laiškus. Išmaišykite įdarą.
  • Reklama
  • Pailsėjusią tešlą padalinkite į 4-5 dalis.
    7. Pailsėjusią tešlą padalinkite į 4-5 dalis.
  • Iš tešlos gabalo iškočiokite ploną sluoksnį.
    8. Iš tešlos gabalo iškočiokite ploną sluoksnį.
  • Reklama
  • Į vidurį dėkite 1/4 įdaro.
    9. Į vidurį dėkite 1/4 įdaro.
  • Tešlos kraštus užlenkite į kvadratinį voką, gerai suspauskite siūles. Tortą spauskite rankomis, kad geriau susijungtų kraštai, o įdaras g...
    10. Tešlos kraštus užlenkite į kvadratinį voką, gerai suspauskite siūles. Tortą spauskite rankomis, kad geriau susijungtų kraštai, o įdaras gerai pasiskirstytų pyrago viduje.
  • Reklama
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Pirmiausia pad...
    11. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Pirmiausia padėkite pyragus siūle žemyn, tada apverskite į kitą pusę.
  • Iškepusius pyragus sudėkite į krūvą.
    12. Iškepusius pyragus sudėkite į krūvą.
  • Patiekite karštą. Skanaus!
    13. Patiekite karštą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai