Močiutės raugintų agurkų receptas

Močiutės raugintų agurkų receptas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
7 d. 22 val.

Apie receptą

Patys mėgstamiausi rauginti agurkai – močiutės! Šis receptas niekada jūsų nenuvils, jis tikrai patikrintas laiko ir patirties. Pabandykite pasigaminti raugintų agurkų patys!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1 kilogramas
  • Krapai
    0,5 sija
  • Druska
    2 šaukštai (be kaupo)
  • Šaltas vanduo
    1 litras
  • Česnakas
    1 vnt (galva)
  • Juodieji pipirai
    20 vnt
  • Ąžuolo, serbentų ir vyšnių lapai
    30 vnt (Po 10 vienetų)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuplaukite lapus ir krapus, sudėkite juos į gilų dubenį, bet ne į aliuminį!
    2. Nuplaukite lapus ir krapus, sudėkite juos į gilų dubenį, bet ne į aliuminį!
  • Reklama
  • Nuplaukite šviežius agurkus, sudėkite juos į indą. Jei norite nupjauti galiukus, atminkite, kad tokie agurkai bus paruošti 1 diena anksčiau!
    3. Nuplaukite šviežius agurkus, sudėkite juos į indą. Jei norite nupjauti galiukus, atminkite, kad tokie agurkai bus paruošti 1 diena anksčiau!
  • Į indą įberkite juodųjų pipirų žirnelių.
    4. Į indą įberkite juodųjų pipirų žirnelių.
  • Reklama
  • Nulupkite česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite. Sudėkite į indą.
    5. Nulupkite česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite. Sudėkite į indą.
  • Ištirpinkite druską šaltame vandenyje, kad gautumėte sūrymą.
    6. Ištirpinkite druską šaltame vandenyje, kad gautumėte sūrymą.
  • Reklama
  • Į indą įpilkite sūrymo taip, kad jis apsemtų agurkus. Uždenkite lėkšte ir uždėkite svorį. Padėkite į šaldytuvą arba rūsį, pusrūsį, kur ša...
    7. Į indą įpilkite sūrymo taip, kad jis apsemtų agurkus. Uždenkite lėkšte ir uždėkite svorį. Padėkite į šaldytuvą arba rūsį, pusrūsį, kur šalta. Kuo šalčiau, tuo ilgiau agurkai rūgs.
  • Maždaug po 1,5 savaitės rauginti agurkai bus paruošti.
    8. Maždaug po 1,5 savaitės rauginti agurkai bus paruošti.
  • Reklama
  • Po to sudėkite agurkus į stiklainius, užpilkite sūrymu, uždarykite nailono dangteliais ir laikykite šaltai. Galiojimo laikas – iki 4–5 mė...
    9. Po to sudėkite agurkus į stiklainius, užpilkite sūrymu, uždarykite nailono dangteliais ir laikykite šaltai. Galiojimo laikas – iki 4–5 mėnesių.
  • Rauginti agurkai, pagaminti pagal močiutės receptą, visada bus sultingi ir traškūs!
    10. Rauginti agurkai, pagaminti pagal močiutės receptą, visada bus sultingi ir traškūs!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai