Mėsos želė

Mėsos želė

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Mėgstate šaltieną, bet nenorite jos ilgai virti? Tada šis receptas kaip tik jums! Mėsos želė nereikia ilgai virti. Ir gaunasi ne blogiau. Panaudokite idėją! Mėsos želė – puikus pasirinkimas patiekti ant šventinio stalo vietoj įprastos šaltienos. Jei norite smulkesnių mėsos gabalėlių, susukite mėsą maišytuve. Patiekiant želė galite pasiūlyti garstyčių ir krienų.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    900 gramų
  • Želatina
    25 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Vanduo
    100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus mėsos želė gamybai.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus mėsos želė gamybai.
  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
    2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Suberkite papriką, druską ir pipirus.
    3. Suberkite papriką, druską ir pipirus.
  • Į mėsą sudėkite sausą želatiną ir smulkiai supjaustytą česnaką.
    4. Į mėsą sudėkite sausą želatiną ir smulkiai supjaustytą česnaką.
  • Reklama
  • Į dubenį su mėsa supilkite vandenį ir viską gerai išmaišykite.
    5. Į dubenį su mėsa supilkite vandenį ir viską gerai išmaišykite.
  • Mėsos masę supilkite į tinkamą silikoninę formą ir paspauskite. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite mėsos želė 60 minučių 180 laipsnių ...
    6. Mėsos masę supilkite į tinkamą silikoninę formą ir paspauskite. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite mėsos želė 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite formą iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite. Šaldykite 10-12 valandų, kad stabilizuotųsi. Išimkite mėsos želė iš formos ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai