Mėsos suktinukai su sūriu ir žolelėmis grietinės ir česnako padaže
5 (1 įvertinimai)
3-6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Tokie mėsos suktinukai su sūrio įdaru ir žolelėmis papuoš bet kurį stalą. Tereikia šiek tiek pasistengti ir viskas bus gerai. Tokius suktinukus galima paruošti iš anksto, prieš išvoliojant miltuose, supakuoti ir laikyti šaldiklyje. Geriausia paimti nugarinės arba kumpio minkštimą be kaulų. Krapus galima pakeisti petražolėmis arba kalendra, o grietinę galima pakeisti grietinėle, bet nepridedant vandens.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena600 gramų
-
Augalinis aliejus50 gramų
-
Kvietiniai miltai6 šaukštai
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Krapai20 gramų
-
Česnakai6 skiltelės (3 vnt.
-
Grietinė 20%3 šaukštai
-
Vanduo200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Mėsą supjaustykite kepsneliais ir gerai išplakite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite minkštą sviestą, smulkiai pjaustytus krapus, druską ir pusę susmulkinto česnako. Aptepkite vieną mėsos pusę.
-
4. Sūrį supjaustykite lazdelėmis pagal mėsos gabalėlių skaičių. Ant mėsos krašto uždėkite vieną sūrio gabalėlį.
-
Reklama
-
5. Mėsą susukite į storus ritinėlius ir sutvirtinkite kraštus dantų krapštukais.
-
6. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Suktinukus iš visų pusių apvoliokite miltuose ir sudėkite į keptuvę.
-
Reklama
-
7. Apkepkite suktinukus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Tai užtruks maždaug 5–7 minutes.
-
8. Grietinę sumaišykite su vandeniu, druska, pipirais ir likusiu smulkiai pjaustytu česnaku. Užpildykite suktinukus grietinės padažu.
-
Reklama
-
9. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite 40–45 minutes, kol suminkštės.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama