Mėsos suktinukai su bulvėmis
4.6 (3 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skanūs, sultingi mėsos suktinukai greitiems ir sotiems pietums. Patiekalas paruošiamas labai paprastai ir užima labai mažai laiko. Išbandykite ir jūs! Norėdami gaminti suktinukus, galite naudoti bet kokią mėsą. Kiaulienos sprandinė yra idealus pasirinkimas, nes joje yra šiek tiek riebalų, dėl kurių suktinukai viduje taps sultingi.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500 gramų
-
Bulvės3 vnt
-
Majonezas50 gramų
-
Aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami paruošti suktinukus, paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Tada užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių nusistovėti. Per šį laiką bulvės bus pusiau išvirusios.
-
Reklama
-
3. Mėsą supjaustykite nedidelėmis porcijomis ir šiek tiek pamuškite.
-
4. Mėsą pabarstykite druska ir prieskoniais. Užtepkite šiek tiek majonezo.
-
Reklama
-
5. Ant kiekvieno mėsos gabalo uždėkite po kelias bulves ir susukite į suktinuką. Kad neiširtų, suktinuką galite pritvirtinti dantų krapštuku.
-
6. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją mėsos suktinukus. Kad mėsa kepant neišdžiūtų, suktinukų viršūnes patepkite augaliniu aliejumi. Suktinukus pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 30-40 minučių. Vadovaukitės savo orkaite.
-
Reklama
-
7. Išimkite paruoštus suktinukus iš orkaitės. Viršų galima pabarstyti sezamo sėklomis.
-
8. Patiekite suktinukus karštus. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama