Mėsos lazanija su grybais ir Bešamelio padažu

Mėsos lazanija su grybais ir Bešamelio padažu

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Mėsos lazanija visada skani, sultinga ir labai soti. O įdėjus grybų, skonis įdomesnis ir aromatingesnis. Bešamelio padažas suteikia sultingumo ir kremiškumo. Lazanija – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Kai kurių lazanijos lakštų prieš gaminant nereikia virti, žr. pakuotės instrukcijas. Jei norite, į padažą galite įdėti žiupsnelį muskato riešuto. Jei norite, kad mėsos įdaras būtų sultingesnis, pomidorų pastą pakeiskite pomidorų tyrėmis, bet naudokite dvigubai daugiau.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lazanijos lakštai
    200 gramų
  • Sūris
    40 gramų (kietas)
  • Malta mėsa
    400 gramų
  • Grybai
    150 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Pomidorų pasta
    2 šaukštai
  • Aliejus
    1 šaukštas (kepimui)
  • Pienas
    500 mililitrų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite 2 minutes.
    2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite 2 minutes.
  • Reklama
  • Faršą sudėkite į keptuvę su svogūnu ir pakepinkite maišydami ir susmulkindami gabalėlius 10-15 minučių. Suberkite smulkiai pjaustytus gry...
    3. Faršą sudėkite į keptuvę su svogūnu ir pakepinkite maišydami ir susmulkindami gabalėlius 10-15 minučių. Suberkite smulkiai pjaustytus grybus ir maišydami pakepinkite dar 7-10 min.
  • Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą, įberkite pipirų, druskos ir maišydami troškinkite dar 10-15 minučių, tada nukelkite nuo ugnies.
    4. Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą, įberkite pipirų, druskos ir maišydami troškinkite dar 10-15 minučių, tada nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Lazanijos lakštus 30 sekundžių pavirkite pasūdytame vandenyje. Tada išimkite ir sutepkite augaliniu aliejumi, kad nesuliptų.
    5. Lazanijos lakštus 30 sekundžių pavirkite pasūdytame vandenyje. Tada išimkite ir sutepkite augaliniu aliejumi, kad nesuliptų.
  • Bešamelio padažui įkaitinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų, suberkite miltus.
    6. Bešamelio padažui įkaitinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų, suberkite miltus.
  • Reklama
  • Visą laiką maišydami supilkite karštą pieną. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, pabaigoje įberkite druskos.
    7. Visą laiką maišydami supilkite karštą pieną. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, pabaigoje įberkite druskos.
  • Į kepimo indą supilkite šiek tiek padažo ir įdėkite pirmąjį lazanijos lakštą.
    8. Į kepimo indą supilkite šiek tiek padažo ir įdėkite pirmąjį lazanijos lakštą.
  • Reklama
  • Aptepkite padažu ir ant viršaus uždėkite šiek tiek paruošto faršo, vėl aptepkite padažu. Pakartokite sluoksnius kelis kartus.
    9. Aptepkite padažu ir ant viršaus uždėkite šiek tiek paruošto faršo, vėl aptepkite padažu. Pakartokite sluoksnius kelis kartus.
  • Viršutinį lazanijos lakštą patepkite likusiu bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
    10. Viršutinį lazanijos lakštą patepkite likusiu bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
  • Reklama
  • Lazanijos skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes, kol iškeps. Išimkite lazaniją, supjausty...
    11. Lazanijos skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes, kol iškeps. Išimkite lazaniją, supjaustykite ir nedelsdami patiekite.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai