Mėsos lazanija su grybais ir Bešamelio padažu
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Mėsos lazanija visada skani, sultinga ir labai soti. O įdėjus grybų, skonis įdomesnis ir aromatingesnis. Bešamelio padažas suteikia sultingumo ir kremiškumo. Lazanija – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Kai kurių lazanijos lakštų prieš gaminant nereikia virti, žr. pakuotės instrukcijas. Jei norite, į padažą galite įdėti žiupsnelį muskato riešuto. Jei norite, kad mėsos įdaras būtų sultingesnis, pomidorų pastą pakeiskite pomidorų tyrėmis, bet naudokite dvigubai daugiau.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lazanijos lakštai200 gramų
-
Sūris40 gramų (kietas)
-
Malta mėsa400 gramų
-
Grybai150 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Aliejus1 šaukštas (kepimui)
-
Pienas500 mililitrų
-
Sviestas50 gramų
-
Miltai2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite 2 minutes.
-
Reklama
-
3. Faršą sudėkite į keptuvę su svogūnu ir pakepinkite maišydami ir susmulkindami gabalėlius 10-15 minučių. Suberkite smulkiai pjaustytus grybus ir maišydami pakepinkite dar 7-10 min.
-
4. Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą, įberkite pipirų, druskos ir maišydami troškinkite dar 10-15 minučių, tada nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
5. Lazanijos lakštus 30 sekundžių pavirkite pasūdytame vandenyje. Tada išimkite ir sutepkite augaliniu aliejumi, kad nesuliptų.
-
6. Bešamelio padažui įkaitinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies ir greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų, suberkite miltus.
-
Reklama
-
7. Visą laiką maišydami supilkite karštą pieną. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, pabaigoje įberkite druskos.
-
8. Į kepimo indą supilkite šiek tiek padažo ir įdėkite pirmąjį lazanijos lakštą.
-
Reklama
-
9. Aptepkite padažu ir ant viršaus uždėkite šiek tiek paruošto faršo, vėl aptepkite padažu. Pakartokite sluoksnius kelis kartus.
-
10. Viršutinį lazanijos lakštą patepkite likusiu bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
-
Reklama
-
11. Lazanijos skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes, kol iškeps. Išimkite lazaniją, supjaustykite ir nedelsdami patiekite.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama