Mėsos kukuliukai su ryžiais

Mėsos kukuliukai su ryžiais

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Gerai žinomas ir gardus patiekalas – kukuliai su ryžiais. Šiuos kukulius lengva paruošti ir jie gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas. Mėsos kukuliams gaminti galite naudoti bet kokią mėsą. Tai gali būti kiauliena, vištiena, jautiena arba įvairūs šalti mėsos gaminiai. Mėsos ir ryžių proporcijas galite šiek tiek pakoreguoti pagal savo skonį. Pridėti ryžiai suteikia mėsos kukuliams sotumo.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    700 gramų
  • Virti ryžiai
    150 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Morka
    1 vnt
  • Pomidorų pasta
    3 šaukštai
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    30 gramų
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
    2. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Nusausinkite ryžius kiaurasamtyje ir perplaukite šaltu vandeniu.
    3. Nusausinkite ryžius kiaurasamtyje ir perplaukite šaltu vandeniu.
  • Padažui nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Kepkite 2–3 minutes ant silpnos ugnies.
    4. Padažui nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Kepkite 2–3 minutes ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Į keptuvę sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite dar 3–4 minutes.
    5. Į keptuvę sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite dar 3–4 minutes.
  • Tada į keptuvę įpilkite pomidorų pastos ir karšto vandens. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
    6. Tada į keptuvę įpilkite pomidorų pastos ir karšto vandens. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
  • Reklama
  • Viską užvirinkite ir palikite troškintis ant silpnos ugnies 10–15 minučių.
    7. Viską užvirinkite ir palikite troškintis ant silpnos ugnies 10–15 minučių.
  • Mėsos kukuliams sumaišykite maltą mėsą ir virtus ryžius.
    8. Mėsos kukuliams sumaišykite maltą mėsą ir virtus ryžius.
  • Reklama
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį.
    9. Į dubenį įmuškite kiaušinį.
  • Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
    10. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
  • Reklama
  • Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės ir plakite mišinį į dubens dugną, kad jis taptų tirštesnis.
    11. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės ir plakite mišinį į dubens dugną, kad jis taptų tirštesnis.
  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Šlapiomis rankomis suformuokite kukulius ir sudėkite juos į keptuvę.
    12. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Šlapiomis rankomis suformuokite kukulius ir sudėkite juos į keptuvę.
  • Kepkite kotletus iš visų pusių.
    13. Kepkite kotletus iš visų pusių.
  • Reklama
  • Užpilkite padažą iš kitos keptuvės ant kukulių. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15–17 minučių, retkarčiais juos apversdami.
    14. Užpilkite padažą iš kitos keptuvės ant kukulių. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15–17 minučių, retkarčiais juos apversdami.
  • Sudėkite paruoštus kukulius į lėkštę ir patiekite. Skanaus!
    15. Sudėkite paruoštus kukulius į lėkštę ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai