Mėsos kukuliai pieno padaže

Mėsos kukuliai pieno padaže

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1val.

Apie receptą

Tokie kukuliai taps puikiu pietų ar vakarienės patiekalu visai šeimai. Dėl pieno padažo jie įgauna švelnų, kreminį skonį ir minkštą tekstūrą. Pasiimkite šį receptą į savo kulinarinį arsenalą ir gaminkite su malonumu! Sultingos, kvapnios frikadelės iš šviežio faršo tikrai taps vienu mėgstamiausių patiekalų. Gaminimui tiks bet koks mėsos faršas – svarbiausia, kad jis būtų be jokių cheminių priedų, todėl geriausia jį pasigaminti namuose. Kukuliai švelniai troškinami pieno padaže su prieskoniais, todėl tampa neįtikėtinai gardūs. Patiekite juos karštus – ir jie taps tikra jūsų stalo pažiba! Jaukumas, šiluma ir sodrus skonis – visa tai jūsų laukia kiekviename kąsnelyje!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Faršas
    400 gramų
  • Česnakas
    1 skiltelė
  • Džiūvėsėliai
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Svogūnas
    60 gramų
  • Kvietiniai miltai
    80 gramų
  • Pienas
    200 mililitrų (3,5 riebumo)
  • Kvietiniai miltai
    2 arbatiniai šaukšteliai (padažui)
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Sviestas
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Kvietinių miltų
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  • Į dubenį sudėkite mėsos faršą ir įmuškite kiaušinį.
    2. Į dubenį sudėkite mėsos faršą ir įmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Česnaką ir svogūną susmulkinkite bet kokiu patogiu būdu ir sudėkite prie faršo.
    3. Česnaką ir svogūną susmulkinkite bet kokiu patogiu būdu ir sudėkite prie faršo.
  • Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir pridėkite mėgstamų prieskonių – aš naudojau džiovintą adžiką.
    4. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir pridėkite mėgstamų prieskonių – aš naudojau džiovintą adžiką.
  • Reklama
  • Įdėkite džiūvėsėlių. Jie neleidžia faršui tapti per skystam, todėl frikadelės lengvai formuojasi ir gerai išlaiko formą.
    5. Įdėkite džiūvėsėlių. Jie neleidžia faršui tapti per skystam, todėl frikadelės lengvai formuojasi ir gerai išlaiko formą.
  • Viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite faršą vėsioje vietoje 15 minučių. Tada „atmuškite“ faršą, kad jis taptų tvirtesnis...
    6. Viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite faršą vėsioje vietoje 15 minučių. Tada „atmuškite“ faršą, kad jis taptų tvirtesnis: paimkite ranka, pakelkite virš dubens ir meskite atgal. Pakartokite 10–15 kartų, kol masė taps standesnė.
  • Reklama
  • Padažui į keptuvę dėkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus ir pašildykite. Suberkite miltus ir išmaišykite.
    7. Padažui į keptuvę dėkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus ir pašildykite. Suberkite miltus ir išmaišykite.
  • Maišydami miltus su riebalais, kepkite 1–2 minutes, kol pasijus lengvas riešutų kvapas.
    8. Maišydami miltus su riebalais, kepkite 1–2 minutes, kol pasijus lengvas riešutų kvapas.
  • Reklama
  • Plona srovele pilkite šiltą pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Užvirkite padažą.
    9. Plona srovele pilkite šiltą pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Užvirkite padažą.
  • Sudrėkintomis rankomis suformuokite frikadeles ir apvoliokite miltuose. Miltų kiekis gali skirtis, priklausomai nuo jų rūšies ir kukulių ...
    10. Sudrėkintomis rankomis suformuokite frikadeles ir apvoliokite miltuose. Miltų kiekis gali skirtis, priklausomai nuo jų rūšies ir kukulių dydžio. Sudėkite kukulius į keptuvę su padažu.
  • Reklama
  • Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite frikadeles 20 minučių. Tada apverskite jas padaže ir kepkite da...
    11. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite frikadeles 20 minučių. Tada apverskite jas padaže ir kepkite dar 20–25 minutes.
  • Frikadelės pieno padaže paruoštos. Patiekite jas iškart. Skanaus!
    12. Frikadelės pieno padaže paruoštos. Patiekite jas iškart. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai