Mėsos kukuliai pieno padaže
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1val.
Apie receptą
Tokie kukuliai taps puikiu pietų ar vakarienės patiekalu visai šeimai. Dėl pieno padažo jie įgauna švelnų, kreminį skonį ir minkštą tekstūrą. Pasiimkite šį receptą į savo kulinarinį arsenalą ir gaminkite su malonumu! Sultingos, kvapnios frikadelės iš šviežio faršo tikrai taps vienu mėgstamiausių patiekalų. Gaminimui tiks bet koks mėsos faršas – svarbiausia, kad jis būtų be jokių cheminių priedų, todėl geriausia jį pasigaminti namuose. Kukuliai švelniai troškinami pieno padaže su prieskoniais, todėl tampa neįtikėtinai gardūs. Patiekite juos karštus – ir jie taps tikra jūsų stalo pažiba! Jaukumas, šiluma ir sodrus skonis – visa tai jūsų laukia kiekviename kąsnelyje!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Faršas400 gramų
-
Česnakas1 skiltelė
-
Džiūvėsėliai2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Kiaušinis1 vnt
-
Svogūnas60 gramų
-
Kvietiniai miltai80 gramų
-
Pienas200 mililitrų (3,5 riebumo)
-
Kvietiniai miltai2 arbatiniai šaukšteliai (padažui)
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Sviestas20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Kvietinių miltųpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves nulupkite ir nuplaukite. -
2. Į dubenį sudėkite mėsos faršą ir įmuškite kiaušinį. -
Reklama
-
3. Česnaką ir svogūną susmulkinkite bet kokiu patogiu būdu ir sudėkite prie faršo. -
4. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir pridėkite mėgstamų prieskonių – aš naudojau džiovintą adžiką. -
Reklama
-
5. Įdėkite džiūvėsėlių. Jie neleidžia faršui tapti per skystam, todėl frikadelės lengvai formuojasi ir gerai išlaiko formą. -
6. Viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite faršą vėsioje vietoje 15 minučių. Tada „atmuškite“ faršą, kad jis taptų tvirtesnis: paimkite ranka, pakelkite virš dubens ir meskite atgal. Pakartokite 10–15 kartų, kol masė taps standesnė. -
Reklama
-
7. Padažui į keptuvę dėkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus ir pašildykite. Suberkite miltus ir išmaišykite. -
8. Maišydami miltus su riebalais, kepkite 1–2 minutes, kol pasijus lengvas riešutų kvapas. -
Reklama
-
9. Plona srovele pilkite šiltą pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Užvirkite padažą. -
10. Sudrėkintomis rankomis suformuokite frikadeles ir apvoliokite miltuose. Miltų kiekis gali skirtis, priklausomai nuo jų rūšies ir kukulių dydžio. Sudėkite kukulius į keptuvę su padažu. -
Reklama
-
11. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite frikadeles 20 minučių. Tada apverskite jas padaže ir kepkite dar 20–25 minutes. -
12. Frikadelės pieno padaže paruoštos. Patiekite jas iškart. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















