Mėsos akordeonas su sūriu ir grybais
5 (1 įvertinimai)
7-6 Porcijos
2 val. 30 min.
Apie receptą
Mėsos „akordeonas“ su sūriu ir grybais – puikus karštas patiekalas šventiniam stalui, pietums ar vakarienei, o jį pagaminti nesunku. Mėsa minkšta, su grybų ir sūrio aromatu. Išbandykite! Mėsos „akordeonui“ tinka kiaulienos nugarinė. Jei naudosite ne pievagrybius, o miško grybus, aromatas bus stipresnis. Yra du būdai pjaustyti mėsą. Jei norite gražaus pjūvio, pjaukite įstrižai. O jei reikia tik porcijomis gabalėlių, mėsą supjaustykite taip, kad viduje liktų įdaras.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė800 gramų
-
Pievagrybiai80 gramų
-
Kietasis sūris70 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Adžika1/2 arbatinio šaukštelio
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, o grybus nuvalykite drėgna šluoste, pašalindami nešvarumus.
-
2. Sumaišykite augalinį aliejų, garstyčias, druską, adžiką, pipirus ir susmulkintą česnaką.
-
Reklama
-
3. Kiaulieną supjaustykite 1,5–2 centimetrų storio gabalėliais, nesupjaustant iki galo.
-
4. Mėsą kruopščiai aptepkite mase, uždarykite ir padėkite į šaldytuvą valandai pasimarinuoti.
-
Reklama
-
5. Sūrį supjaustykite gabalėliais, lygiais mėsos pjūvių skaičiui, ir sudėkite į gabalėlius šaškių lentos tvarka.
-
6. Grybus supjaustykite storais griežinėliais ir sudėkite į mėsą šalia sūrio.
-
Reklama
-
7. Suriškite akordeoną virtuvės virvele, kad jis nesuirtų. Padėkite mėsą ant folijos ir sandariai suvyniokite.
-
8. Mėsą sudėkite į foliją į kepimo indą, užpilkite šiek tiek vandens ant dugno. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje vieną valandą.
-
Reklama
-
9. Nuimkite foliją nuo viršaus ir kepkite 15-20 minučių. Išimkite mėsą ir palikite 10 minučių „pailsėti“.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama