Mėsos akordeonas su sūriu ir grybais

Mėsos akordeonas su sūriu ir grybais

5 (1 įvertinimai)

7-6 Porcijos
2 val. 30 min.

Apie receptą

Mėsos „akordeonas“ su sūriu ir grybais – puikus karštas patiekalas šventiniam stalui, pietums ar vakarienei, o jį pagaminti nesunku. Mėsa minkšta, su grybų ir sūrio aromatu. Išbandykite! Mėsos „akordeonui“ tinka kiaulienos nugarinė. Jei naudosite ne pievagrybius, o miško grybus, aromatas bus stipresnis. Yra du būdai pjaustyti mėsą. Jei norite gražaus pjūvio, pjaukite įstrižai. O jei reikia tik porcijomis gabalėlių, mėsą supjaustykite taip, kad viduje liktų įdaras.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė
    800 gramų
  • Pievagrybiai
    80 gramų
  • Kietasis sūris
    70 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Adžika
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, o grybus nuvalykite drėgna šluoste, pašalindami nešvarumus.
    1. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, o grybus nuvalykite drėgna šluoste, pašalindami nešvarumus.
  • Sumaišykite augalinį aliejų, garstyčias, druską, adžiką, pipirus ir susmulkintą česnaką.
    2. Sumaišykite augalinį aliejų, garstyčias, druską, adžiką, pipirus ir susmulkintą česnaką.
  • Reklama
  • Kiaulieną supjaustykite 1,5–2 centimetrų storio gabalėliais, nesupjaustant iki galo.
    3. Kiaulieną supjaustykite 1,5–2 centimetrų storio gabalėliais, nesupjaustant iki galo.
  • Mėsą kruopščiai aptepkite mase, uždarykite ir padėkite į šaldytuvą valandai pasimarinuoti.
    4. Mėsą kruopščiai aptepkite mase, uždarykite ir padėkite į šaldytuvą valandai pasimarinuoti.
  • Reklama
  • Sūrį supjaustykite gabalėliais, lygiais mėsos pjūvių skaičiui, ir sudėkite į gabalėlius šaškių lentos tvarka.
    5. Sūrį supjaustykite gabalėliais, lygiais mėsos pjūvių skaičiui, ir sudėkite į gabalėlius šaškių lentos tvarka.
  • Grybus supjaustykite storais griežinėliais ir sudėkite į mėsą šalia sūrio.
    6. Grybus supjaustykite storais griežinėliais ir sudėkite į mėsą šalia sūrio.
  • Reklama
  • Suriškite akordeoną virtuvės virvele, kad jis nesuirtų. Padėkite mėsą ant folijos ir sandariai suvyniokite.
    7. Suriškite akordeoną virtuvės virvele, kad jis nesuirtų. Padėkite mėsą ant folijos ir sandariai suvyniokite.
  • Mėsą sudėkite į foliją į kepimo indą, užpilkite šiek tiek vandens ant dugno. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatū...
    8. Mėsą sudėkite į foliją į kepimo indą, užpilkite šiek tiek vandens ant dugno. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje vieną valandą.
  • Reklama
  • Nuimkite foliją nuo viršaus ir kepkite 15-20 minučių. Išimkite mėsą ir palikite 10 minučių „pailsėti“.
    9. Nuimkite foliją nuo viršaus ir kepkite 15-20 minučių. Išimkite mėsą ir palikite 10 minučių „pailsėti“.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai