Mėsa su persikais
4 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Ar norite pagaminti neįprastą patiekalą, kad nustebintumėte visus savo svečius? Tada galite pabandyti kepti kiaulieną su persikais orkaitėje. Tikrai nė vienas iš jūsų draugų dar nėra ragavęs tokio skanaus patiekalo. Šiam patiekalui reikės didelio kiaulienos gabalo. Geriausia paimti pečių arba klubo dalį. Tie, kurie mėgsta riebesnę mėsą, gali rinktis kaklo dalį. Jei pageidaujama, persikus galima pakeisti nektarinais.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1.5 kilogramo
-
Česnakai4 skiltelės
-
Viskis4 šaukštai
-
Medus4 šaukštai
-
Aliejus2 šaukštai
-
Paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovintas peletrūnas1 arbatinis šaukštelis
-
Džiovintas rozmarinas1 arbatinis šaukštelis
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Persikai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Česnaką nulupkite ir aštriu peiliu supjaustykite plonais griežinėliais. Jei mėgstate aštrius patiekalus, česnako kiekį galite padidinti savo nuožiūra.
-
2. Nuplaukite visą kiaulienos gabalėlį ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nuvalykite riebalų perteklių ir plonu aštriu peiliu giliai subadykite. Į gautas skylutes sudėkite česnako skilteles.
-
Reklama
-
3. Atskirame dubenyje sumaišykite peletrūną, rozmariną ir maltus pipirus. Tada į juos įpilkite keturis šaukštus viskio ir gerai išmaišykite. Gautu mišiniu įtrinkite mėsą.
-
4. Įdėkite mėsos gabalą į plastikinį maišelį, išleiskite orą ir tvirtai suriškite. Mėsą palikite marinuotis šaldytuve kelioms valandoms, o dar geriau – per naktį.
-
Reklama
-
5. Marinuotoje mėsoje padarykite gilias įpjovas. Persikus nuplaukite ir nusausinkite, kiekvieną vaisių padalinkite į dvi dalis ir išimkite kauliukus. Persikų puseles sudėkite į mėsos gabalus.
-
6. Mėsą sudėkite į foliją, skystą medų sumaišykite su malta paprika ir mišiniu aptepkite mėsą. Suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie valandą, tada išskleiskite foliją ir dar pusvalandį kepkite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama