Kepsniai su grybais ir sūriu
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Mėsa – vienas svarbiausių stalo komponentų. Jei yra geras kepsnys, vakarienė bus puiki. Kepsnys su pievagrybiais ir sūriu yra sultingas, švelnus ir kvapnus. Galvoji, ką pagaminti vakarienei, kad visiems patiktų ir būtų sotu bei skanu? Mėsos, grybų ir sūrio derinys – klasikinė trijulė. Iškepkite skanų, sultingą kiaulienos kepsnį. Sėkmingą mėsą paruošti nesunku, su ja susidoros net nepatyręs virėjas.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena3 gabaliukai (kepsniai)
-
Kietasis sūris3 gabalėliai (supjaustytas)
-
Pievagrybiai6 vnt
-
Augalinis aliejus3 arbatiniai šaukšteliai
-
Mėsos prieskoniai1 arbatinis šaukštelis (ragerškis, paprika, kalendra, petražolės, česnakai, raudonieji pipirai, kmynai, cinamonas)
-
Druskapagal skonį
-
Provanso žolelės1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Mėsą supjaustykite į 3-4 cm storio kepsnius.
-
Reklama
-
3. Kiekvieną kepsnį įpjaukite per pusę, nepasiekdami 0,5–1 cm galo.
-
4. Kiekvieną kepsnį lengvai pamuškite buku peilio puse iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite visus prieskonius.
-
6. Įpilkite augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Kiekvieną kepsnį gerai aptepkite.
-
8. Grybus supjaustykite griežinėliais.
-
Reklama
-
9. Pakepkite nedideliame kiekyje aliejaus karštoje keptuvėje.
-
10. Ant kiekvieno kepsnio uždėkite po griežinėlį sūrio.
-
Reklama
-
11. Grybus sudėkite ant sūrio.
-
12. Uždarykite kepsnius.
-
13. Kiekvieną kepsnį padėkite ant folijos ir kepimo popieriaus gabalėlio.
-
Reklama
-
14. Kiekvieną kepsnį sandariai apvyniokite. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių.
-
15. Iškepus atidarykite kiekvieną gabalėlį ir įdėkite į orkaitę dar 10-15 minučių, kol pasidarys auksinės rudos spalvos.
-
16. Būtinai keletą kartų apipilkite kepsnius gautomis sultimis.
-
17. Kvapusis patiekalas paruoštas.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama