Kepsniai su grybais ir sūriu

Kepsniai su grybais ir sūriu

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Mėsa – vienas svarbiausių stalo komponentų. Jei yra geras kepsnys, vakarienė bus puiki. Kepsnys su pievagrybiais ir sūriu yra sultingas, švelnus ir kvapnus. Galvoji, ką pagaminti vakarienei, kad visiems patiktų ir būtų sotu bei skanu? Mėsos, grybų ir sūrio derinys – klasikinė trijulė. Iškepkite skanų, sultingą kiaulienos kepsnį. Sėkmingą mėsą paruošti nesunku, su ja susidoros net nepatyręs virėjas.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    3 gabaliukai (kepsniai)
  • Kietasis sūris
    3 gabalėliai (supjaustytas)
  • Pievagrybiai
    6 vnt
  • Augalinis aliejus
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Mėsos prieskoniai
    1 arbatinis šaukštelis (ragerškis, paprika, kalendra, petražolės, česnakai, raudonieji pipirai, kmynai, cinamonas)
  • Druska
    pagal skonį
  • Provanso žolelės
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Mėsą supjaustykite į 3-4 cm storio kepsnius.
    2. Mėsą supjaustykite į 3-4 cm storio kepsnius.
  • Reklama
  • Kiekvieną kepsnį įpjaukite per pusę, nepasiekdami 0,5–1 cm galo.
    3. Kiekvieną kepsnį įpjaukite per pusę, nepasiekdami 0,5–1 cm galo.
  • Kiekvieną kepsnį lengvai pamuškite buku peilio puse iš abiejų pusių.
    4. Kiekvieną kepsnį lengvai pamuškite buku peilio puse iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Sumaišykite visus prieskonius.
    5. Sumaišykite visus prieskonius.
  • Įpilkite augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite.
    6. Įpilkite augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Kiekvieną kepsnį gerai aptepkite.
    7. Kiekvieną kepsnį gerai aptepkite.
  • Grybus supjaustykite griežinėliais.
    8. Grybus supjaustykite griežinėliais.
  • Reklama
  • Pakepkite nedideliame kiekyje aliejaus karštoje keptuvėje.
    9. Pakepkite nedideliame kiekyje aliejaus karštoje keptuvėje.
  • Ant kiekvieno kepsnio uždėkite po griežinėlį sūrio.
    10. Ant kiekvieno kepsnio uždėkite po griežinėlį sūrio.
  • Reklama
  • Grybus sudėkite ant sūrio.
    11. Grybus sudėkite ant sūrio.
  • Uždarykite kepsnius.
    12. Uždarykite kepsnius.
  • Kiekvieną kepsnį padėkite ant folijos ir kepimo popieriaus gabalėlio.
    13. Kiekvieną kepsnį padėkite ant folijos ir kepimo popieriaus gabalėlio.
  • Reklama
  • Kiekvieną kepsnį sandariai apvyniokite. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių.
    14. Kiekvieną kepsnį sandariai apvyniokite. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių.
  • Iškepus atidarykite kiekvieną gabalėlį ir įdėkite į orkaitę dar 10-15 minučių, kol pasidarys auksinės rudos spalvos.
    15. Iškepus atidarykite kiekvieną gabalėlį ir įdėkite į orkaitę dar 10-15 minučių, kol pasidarys auksinės rudos spalvos.
  • Būtinai keletą kartų apipilkite kepsnius gautomis sultimis.
    16. Būtinai keletą kartų apipilkite kepsnius gautomis sultimis.
  • Kvapusis patiekalas paruoštas.
    17. Kvapusis patiekalas paruoštas.
  • Skanaus.
    18. Skanaus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai