Menkė su padažu lenkiškai

Menkė su padažu lenkiškai

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Labai skanus patiekalas kilęs iš Lenkijos. Taip paruošta menkė yra labai soti ir skani, be to, yra daržovės ir kvapnus padažas, puikiai papildantis žuvį. Štai paprastas receptas, lenkiškos menkės su padažu. Į recepte išvardintus ingredientus galite dėti įvairių prieskonių ir česnako, kad patiekalas būtų pikantiškesnis. Būtinai paruoškite padažą, kuriuo užpilsite žuvį!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Morkos
    1 vnt
  • Menkė
    1 kilogramas
  • Sviestas
    50 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt (virti)
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Lauro lapas
    pagal skonį
  • Pipirų žirneliai
    3~4 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Kiaušinius išvirkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Kiaušinius išvirkite.
  • Išverdame sultinį. Į 2 litrus vandens sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, morkas ir svogūnus. Taip pat dedame pipirų žirnelius ir lauro...
    2. Išverdame sultinį. Į 2 litrus vandens sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, morkas ir svogūnus. Taip pat dedame pipirų žirnelius ir lauro lapą.
  • Reklama
  • Menkę supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į sultinį. Virkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių.
    3. Menkę supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į sultinį. Virkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių.
  • Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite virtus kiaušinius. Supilkite kelis kaušus sultinio. Pavirkite kelias minutes.
    4. Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite virtus kiaušinius. Supilkite kelis kaušus sultinio. Pavirkite kelias minutes.
  • Reklama
  • Išimkite bulves iš sultinio ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus uždėkite žuvį.
    5. Išimkite bulves iš sultinio ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus uždėkite žuvį.
  • Pabarstykite žuvį susmulkintomis žolelėmis. Padažą patiekite su pagrindiniu patiekalu. Gero apetito!
    6. Pabarstykite žuvį susmulkintomis žolelėmis. Padažą patiekite su pagrindiniu patiekalu. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai