Menkė su padažu lenkiškai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Labai skanus patiekalas kilęs iš Lenkijos. Taip paruošta menkė yra labai soti ir skani, be to, yra daržovės ir kvapnus padažas, puikiai papildantis žuvį. Štai paprastas receptas, lenkiškos menkės su padažu. Į recepte išvardintus ingredientus galite dėti įvairių prieskonių ir česnako, kad patiekalas būtų pikantiškesnis. Būtinai paruoškite padažą, kuriuo užpilsite žuvį!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Morkos1 vnt
-
Menkė1 kilogramas
-
Sviestas50 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt (virti)
-
Žalumynaipagal skonį
-
Svogūnai1 vnt
-
Lauro lapaspagal skonį
-
Pipirų žirneliai3~4 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Kiaušinius išvirkite.
-
2. Išverdame sultinį. Į 2 litrus vandens sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, morkas ir svogūnus. Taip pat dedame pipirų žirnelius ir lauro lapą.
-
Reklama
-
3. Menkę supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į sultinį. Virkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių.
-
4. Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite virtus kiaušinius. Supilkite kelis kaušus sultinio. Pavirkite kelias minutes.
-
Reklama
-
5. Išimkite bulves iš sultinio ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus uždėkite žuvį.
-
6. Pabarstykite žuvį susmulkintomis žolelėmis. Padažą patiekite su pagrindiniu patiekalu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama