Menkė orkaitėje su grietine ir sūriu

Menkė orkaitėje su grietine ir sūriu

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Žuvis yra nuostabus maistas. Ji nepalyginamai sveikesnė už bet kokią mėsą. Joje yra viskas, ko reikia sveikam kūnui palaikyti. Dabar sužinosite, kaip pasigaminti menkę orkaitėje su grietine ir sūriu. Bet kokia šviežia žuvis yra geresnė už mėsą, ypač moters organizmui. Jame yra daug fosforo ir būtinų mikroelementų. Tokiu būdu galima gaminti beveik bet kokią žuvį. Ji daug sveikesnė orkaitėje nei kepta aliejuje.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Menkės filė
    800 gramų
  • Sūris
    100 gramų
  • Grietinė
    100 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Citrinų sultys
    1 šaukštas
  • Druska, pipirai, prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia pradėkime ruošti žuvį. Jei paėmėte nepjaustytą menkę, nuo jos reikia nuimti odą, o nuo pačios žuvies – kaulus. Nors galite tie...
    1. Pirmiausia pradėkime ruošti žuvį. Jei paėmėte nepjaustytą menkę, nuo jos reikia nuimti odą, o nuo pačios žuvies – kaulus. Nors galite tiesiog supjaustyti į gabalus. Paėmiau jau paruoštą filė. Nemėgstu ilgai krapštytis su žuvimi. Druska ir pipirai.
  • Žuvį supjaustykite gabalėliais. Susmulkinkite svogūną. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kiekvieną žuvies gabalėlį patepkite grietine. Gal...
    2. Žuvį supjaustykite gabalėliais. Susmulkinkite svogūną. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kiekvieną žuvies gabalėlį patepkite grietine. Galima įpilti sojos padažo. Išspaudžiau citrinos sultis. Marinuoti kartu su svogūnais.
  • Reklama
  • Kol mūsų žuvis marinuojasi, ruošiame žalumynus. Viską smulkiai supjaustome. Galite naudoti bet kokius jums patinkančius žalumynus. Dažnia...
    3. Kol mūsų žuvis marinuojasi, ruošiame žalumynus. Viską smulkiai supjaustome. Galite naudoti bet kokius jums patinkančius žalumynus. Dažniausiai imu standartinį rinkinį: petražolės, krapai, svogūnų laiškai.
  • Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Į ją dedame žuvį. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir žolelėmis. Pašaukite į orkaitę valandai 15...
    4. Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Į ją dedame žuvį. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir žolelėmis. Pašaukite į orkaitę valandai 150 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Išimame žuvį. Sudėkite į lėkštės. Idealiai – skerspjūviu. Viskas buvo iškepta ir ant viršaus padengta sūrio plutele. Skanaus!
    5. Išimame žuvį. Sudėkite į lėkštės. Idealiai – skerspjūviu. Viskas buvo iškepta ir ant viršaus padengta sūrio plutele. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai