Menkė orkaitėje su grietine ir sūriu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Žuvis yra nuostabus maistas. Ji nepalyginamai sveikesnė už bet kokią mėsą. Joje yra viskas, ko reikia sveikam kūnui palaikyti. Dabar sužinosite, kaip pasigaminti menkę orkaitėje su grietine ir sūriu. Bet kokia šviežia žuvis yra geresnė už mėsą, ypač moters organizmui. Jame yra daug fosforo ir būtinų mikroelementų. Tokiu būdu galima gaminti beveik bet kokią žuvį. Ji daug sveikesnė orkaitėje nei kepta aliejuje.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Menkės filė800 gramų
-
Sūris100 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Žalumynaipagal skonį
-
Citrinų sultys1 šaukštas
-
Druska, pipirai, prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia pradėkime ruošti žuvį. Jei paėmėte nepjaustytą menkę, nuo jos reikia nuimti odą, o nuo pačios žuvies – kaulus. Nors galite tiesiog supjaustyti į gabalus. Paėmiau jau paruoštą filė. Nemėgstu ilgai krapštytis su žuvimi. Druska ir pipirai.
-
2. Žuvį supjaustykite gabalėliais. Susmulkinkite svogūną. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kiekvieną žuvies gabalėlį patepkite grietine. Galima įpilti sojos padažo. Išspaudžiau citrinos sultis. Marinuoti kartu su svogūnais.
-
Reklama
-
3. Kol mūsų žuvis marinuojasi, ruošiame žalumynus. Viską smulkiai supjaustome. Galite naudoti bet kokius jums patinkančius žalumynus. Dažniausiai imu standartinį rinkinį: petražolės, krapai, svogūnų laiškai.
-
4. Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Į ją dedame žuvį. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir žolelėmis. Pašaukite į orkaitę valandai 150 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
5. Išimame žuvį. Sudėkite į lėkštės. Idealiai – skerspjūviu. Viskas buvo iškepta ir ant viršaus padengta sūrio plutele. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama