Mėlynių ir braškių uogienė
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
12 val.
Apie receptą
Mėlynės yra labai sveika uoga, tačiau jos neturi ryškaus aromato ir skonio, todėl geriau jas virti su kitomis uogomis. Šiandien siūlau pasigaminti mėlynių uogienę su braškėmis. Naudokite receptą! Uogienei gaminti imkite tik prinokusias ir tvirtas uogas, be sugedimo požymių. Jei šiuo metu neturite šviežių uogų, drąsiai pakeiskite jas šaldytomis. Norint paruošti uogienę, uogų nereikia iš karto atšildyti; Jei uogienė pasirodė per skysta, pavirkite šiek tiek ilgiau, įpilkite pektino arba agaro.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės400 gramų
-
Mėlynės200 gramų
-
Cukrus500 gramų
-
Citrinos sultys1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite visiškai išdžiūti.
-
2. Nupjaukite braškių stiebus. Braškes supjaustykite į 2-4 dalis. Uogas apibarstykite cukrumi ir palikite pastovėti 6 valandas, kol išsiskirs sultys.
-
Reklama
-
3. Į braškes supilkite citrinos sultis ir suberkite mėlynes.
-
4. Uogienę užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1-2 valandas.
-
Reklama
-
5. Paruoškite uogienės stiklainius. Norėdami tai padaryti, stiklainius ir dangtelius gerai išplaukite karštu vandeniu ir soda ir gerai išskalaukite. Virkite geležinius dangčius 10 minučių ant vidutinės ugnies, bet kokiu patogiu būdu sterilizuokite stiklainius. Aš tai darau mikrobangų krosnelėje.
-
6. Uogienę uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir troškinkite 2-3 minutes. Karštą uogienę supilstykite į paruoštus stiklainius. Stiklainius sandariai uždenkite ir apverskite, kol atvės.
-
Reklama
-
7. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama