Meksikietiška pupelių sriuba
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pupelių sriuba yra labai populiari Meksikoje. Yra daug jos paruošimo receptų. Sriubą galima ruošti su mėsa arba be jos, galima dėti įvairių daržovių, tačiau visos meksikietiškos sriubos turi vieną bendrą bruožą: ji tiršta ir skani! Šis receptas išmokys jus gaminti meksikietišką pupelių sriubą. Daugumai žmonių meksikietiška sriuba asocijuojasi su čili pipirais, tiesa? Taigi paruošime aštrią, sočią, ryškią ir tirštą sriubą. Čili pipiro kiekį reguliuokite pagal savo skonį, o visus kitus ingredientus palikite nepakeistus, gausis puikiai.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa250~300 gramų (kiauliena, jautiena)
-
Konservuotos pupelės400 gramų
-
Pomidorai2 vnt (dideli)
-
Čili3 vnt (arba pagal skonį)
-
Paprika1/2 vnt
-
Kalendra30 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Druskapagal skonį
-
Aliejus1~2 šaukštai
-
Vanduo2~2,5 litrai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Jautieną arba kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais.
-
2. Mėsą užpilkite vandeniu, suberkite pusę nulupto, stambiai pjaustyto svogūno ir česnako skiltelę ir virkite, kol mėsa išvirs. Nepamirškite nuimti putų mėsai išvirus!
-
Reklama
-
3. Pomidorus supjaustykite ir užpilkite verdančiu vandeniu, po minutės perkelkite į šaltą vandenį. Tada nulupkite odą.
-
4. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Smulkiai supjaustykite likusį svogūną ir česnaką.
-
6. Papriką ir čili pipirą supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
7. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir lengvai pakepinkite svogūną, česnaką, papriką ir čili. Jei turite džiovintų čili, pridėkite juos vėliau.
-
8. Kai svogūnas įgaus šviesiai auksinę spalvą, į keptuvę sudėkite pomidorus.
-
Reklama
-
9. Išmaišykite ir troškinkite 10 minučių. Dabar galite įdėti sausų čili pipirų.
-
10. Proceso pabaigoje pomidorai pavirs šiuo padažu.
-
Reklama
-
11. Iš sultinio išimkite svogūną ir česnaką. Konservuotas pupeles atidarykite ir kartu su skysčiu sudėkite į puodą su mėsa.
-
12. Leiskite pupelėms troškintis apie 5 minutes, tada suberkite daržoves iš keptuvės ir pasūdykite.
-
13. Ir virkite užvirus ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
-
Reklama
-
14. Susmulkinkite kalendrą ir sudėkite į sriubos dubenėlius. Prie sriubos patiekiame ir laimo, jo sultys šiek tiek suteiks sriubai rūgštumo.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama