Meksikietiška pupelių sriuba

Meksikietiška pupelių sriuba

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Pupelių sriuba yra labai populiari Meksikoje. Yra daug jos paruošimo receptų. Sriubą galima ruošti su mėsa arba be jos, galima dėti įvairių daržovių, tačiau visos meksikietiškos sriubos turi vieną bendrą bruožą: ji tiršta ir skani! Šis receptas išmokys jus gaminti meksikietišką pupelių sriubą. Daugumai žmonių meksikietiška sriuba asocijuojasi su čili pipirais, tiesa? Taigi paruošime aštrią, sočią, ryškią ir tirštą sriubą. Čili pipiro kiekį reguliuokite pagal savo skonį, o visus kitus ingredientus palikite nepakeistus, gausis puikiai.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa
    250~300 gramų (kiauliena, jautiena)
  • Konservuotos pupelės
    400 gramų
  • Pomidorai
    2 vnt (dideli)
  • Čili
    3 vnt (arba pagal skonį)
  • Paprika
    1/2 vnt
  • Kalendra
    30 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Druska
    pagal skonį
  • Aliejus
    1~2 šaukštai
  • Vanduo
    2~2,5 litrai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Jautieną arba kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais.
    1. Jautieną arba kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais.
  • Mėsą užpilkite vandeniu, suberkite pusę nulupto, stambiai pjaustyto svogūno ir česnako skiltelę ir virkite, kol mėsa išvirs. Nepamirškite...
    2. Mėsą užpilkite vandeniu, suberkite pusę nulupto, stambiai pjaustyto svogūno ir česnako skiltelę ir virkite, kol mėsa išvirs. Nepamirškite nuimti putų mėsai išvirus!
  • Reklama
  • Pomidorus supjaustykite ir užpilkite verdančiu vandeniu, po minutės perkelkite į šaltą vandenį. Tada nulupkite odą.
    3. Pomidorus supjaustykite ir užpilkite verdančiu vandeniu, po minutės perkelkite į šaltą vandenį. Tada nulupkite odą.
  • Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
    4. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite likusį svogūną ir česnaką.
    5. Smulkiai supjaustykite likusį svogūną ir česnaką.
  • Papriką ir čili pipirą supjaustykite mažais kubeliais.
    6. Papriką ir čili pipirą supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir lengvai pakepinkite svogūną, česnaką, papriką ir čili. Jei turite džiovintų čili, pridėkite ...
    7. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir lengvai pakepinkite svogūną, česnaką, papriką ir čili. Jei turite džiovintų čili, pridėkite juos vėliau.
  • Kai svogūnas įgaus šviesiai auksinę spalvą, į keptuvę sudėkite pomidorus.
    8. Kai svogūnas įgaus šviesiai auksinę spalvą, į keptuvę sudėkite pomidorus.
  • Reklama
  • Išmaišykite ir troškinkite 10 minučių. Dabar galite įdėti sausų čili pipirų.
    9. Išmaišykite ir troškinkite 10 minučių. Dabar galite įdėti sausų čili pipirų.
  • Proceso pabaigoje pomidorai pavirs šiuo padažu.
    10. Proceso pabaigoje pomidorai pavirs šiuo padažu.
  • Reklama
  • Iš sultinio išimkite svogūną ir česnaką. Konservuotas pupeles atidarykite ir kartu su skysčiu sudėkite į puodą su mėsa.
    11. Iš sultinio išimkite svogūną ir česnaką. Konservuotas pupeles atidarykite ir kartu su skysčiu sudėkite į puodą su mėsa.
  • Leiskite pupelėms troškintis apie 5 minutes, tada suberkite daržoves iš keptuvės ir pasūdykite.
    12. Leiskite pupelėms troškintis apie 5 minutes, tada suberkite daržoves iš keptuvės ir pasūdykite.
  • Ir virkite užvirus ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
    13. Ir virkite užvirus ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Susmulkinkite kalendrą ir sudėkite į sriubos dubenėlius. Prie sriubos patiekiame ir laimo, jo sultys šiek tiek suteiks sriubai rūgštumo.
    14. Susmulkinkite kalendrą ir sudėkite į sriubos dubenėlius. Prie sriubos patiekiame ir laimo, jo sultys šiek tiek suteiks sriubai rūgštumo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai