Medaus pyragas su rabarbarais

Medaus pyragas su rabarbarais

5 (4 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Pagal šį receptą paruoštas pyragas yra labai kvapnus, nes į tešlą vietoj granuliuoto cukraus dedamas medus. O rabarbarų gabaliukai padaro kepinius nepaprastai sultingus ir suteikia malonaus rūgštumo. Šis pyragas taps dar įdomesnis, jei į tešlą pagal skonį įbersite prieskonių – cinamono, imbiero, kardamono, muskato riešuto. Taip kepinių skonis taps išraiškingesnis ir įvairiapusiškesnis. Išbandykite tai!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Sviestas
    150 gramų
  • Medus
    150 gramų
  • Rabarbarai
    500 gramų
  • Kvietiniai miltai
    200 gramų
  • Cukraus pudra
    30 gramų
  • Kukurūzų krakmolas
    15 gramų
  • Kepimo milteliai
    5 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus produktus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, jis turi būti minkštas. Nulupkite rabarbarų stiebus ir s...
    1. Paruoškite visus reikalingus produktus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, jis turi būti minkštas. Nulupkite rabarbarų stiebus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei reikia, kukurūzų krakmolą pakeiskite bulvių krakmolu.
  • Į gilų dubenį sudėkite minkštą sviestą ir medų, išplakite ingredientus iki vientisos masės.
    2. Į gilų dubenį sudėkite minkštą sviestą ir medų, išplakite ingredientus iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į gautą masę po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite šaukštu ar šluotele. Įmušus paskutinį kiaušinį, gali atsirasti nedidelis a...
    3. Į gautą masę po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite šaukštu ar šluotele. Įmušus paskutinį kiaušinį, gali atsirasti nedidelis atsiskyrimas, tai normalu, įpylus miltų, vientisumas grįš.
  • Miltus persijokite su kepimo milteliais, o po to dalimis, nuolat maišydami, suberkite į tešlą.
    4. Miltus persijokite su kepimo milteliais, o po to dalimis, nuolat maišydami, suberkite į tešlą.
  • Reklama
  • Pyrago tešla turi būti pakankamai tiršta, kad rabarbarų sultingumas netrukdytų pyragui iškepti tolygiai.
    5. Pyrago tešla turi būti pakankamai tiršta, kad rabarbarų sultingumas netrukdytų pyragui iškepti tolygiai.
  • Susmulkintus rabarbarus sumaišyti su cukraus pudra ir krakmolu.
    6. Susmulkintus rabarbarus sumaišyti su cukraus pudra ir krakmolu.
  • Reklama
  • Sumaišykite tešlą ir paruoštus rabarbarų gabalėlius, išmaišykite ir sudėkite į paruoštą (geriausia silikoninę) kepimo formą.
    7. Sumaišykite tešlą ir paruoštus rabarbarų gabalėlius, išmaišykite ir sudėkite į paruoštą (geriausia silikoninę) kepimo formą.
  • Medaus pyragą su rabarbarais kepkite 170 laipsnių temperatūroje 50-60 minučių, patikrindami jo pasirengimą mediniu pagaliuku.
    8. Medaus pyragą su rabarbarais kepkite 170 laipsnių temperatūroje 50-60 minučių, patikrindami jo pasirengimą mediniu pagaliuku.
  • Reklama
  • Paruoštą pyragą dar 7-10 minučių palikite išjungtoje orkaitėje, o tada gerai atvėsti. Skanaus!
    9. Paruoštą pyragą dar 7-10 minučių palikite išjungtoje orkaitėje, o tada gerai atvėsti. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai