Medaus pyragas su rabarbarais
5 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Pagal šį receptą paruoštas pyragas yra labai kvapnus, nes į tešlą vietoj granuliuoto cukraus dedamas medus. O rabarbarų gabaliukai padaro kepinius nepaprastai sultingus ir suteikia malonaus rūgštumo. Šis pyragas taps dar įdomesnis, jei į tešlą pagal skonį įbersite prieskonių – cinamono, imbiero, kardamono, muskato riešuto. Taip kepinių skonis taps išraiškingesnis ir įvairiapusiškesnis. Išbandykite tai!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Sviestas150 gramų
-
Medus150 gramų
-
Rabarbarai500 gramų
-
Kvietiniai miltai200 gramų
-
Cukraus pudra30 gramų
-
Kukurūzų krakmolas15 gramų
-
Kepimo milteliai5 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus produktus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, jis turi būti minkštas. Nulupkite rabarbarų stiebus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei reikia, kukurūzų krakmolą pakeiskite bulvių krakmolu.
-
2. Į gilų dubenį sudėkite minkštą sviestą ir medų, išplakite ingredientus iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į gautą masę po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite šaukštu ar šluotele. Įmušus paskutinį kiaušinį, gali atsirasti nedidelis atsiskyrimas, tai normalu, įpylus miltų, vientisumas grįš.
-
4. Miltus persijokite su kepimo milteliais, o po to dalimis, nuolat maišydami, suberkite į tešlą.
-
Reklama
-
5. Pyrago tešla turi būti pakankamai tiršta, kad rabarbarų sultingumas netrukdytų pyragui iškepti tolygiai.
-
6. Susmulkintus rabarbarus sumaišyti su cukraus pudra ir krakmolu.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite tešlą ir paruoštus rabarbarų gabalėlius, išmaišykite ir sudėkite į paruoštą (geriausia silikoninę) kepimo formą.
-
8. Medaus pyragą su rabarbarais kepkite 170 laipsnių temperatūroje 50-60 minučių, patikrindami jo pasirengimą mediniu pagaliuku.
-
Reklama
-
9. Paruoštą pyragą dar 7-10 minučių palikite išjungtoje orkaitėje, o tada gerai atvėsti. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama