Marinuotos voveraitės

Marinuotos voveraitės

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
45 min.

Apie receptą

Grybų marinavimas yra gana paprastas. Jei mėgstate tokius užkandžius, rekomenduoju atkreipti dėmesį į šį šaunų receptą. Ryškios, skanios voveraitės yra tiesiog tobulos! Keletas žodžių apie marinatą. Pagrindas – cukrus, druska ir actas, o tada galima dėti absoliučiai bet kokius prieskonius ir aromatines žoleles. Bet jei turite daug grybų, drąsiai dėkite į stiklainius žiemai, bus puikus užkandis!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Voveraitės
    0.5 kilogramo
  • Svogūnas
    1~2 vnt
  • Česnakai
    2~3 skiltelės
  • Druska
    2 šaukštai
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Actas
    1 šaukštas
  • Prieskoniai
    pagal skonį (pipirai, gvazdikėliai, kalendra)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Grybus nuplaukite, jei reikia, nulupkite.
    1. Grybus nuplaukite, jei reikia, nulupkite.
  • Dėkite į puodą su vandeniu, pasūdykite ir virkite voveraites 25-30 min.
    2. Dėkite į puodą su vandeniu, pasūdykite ir virkite voveraites 25-30 min.
  • Reklama
  • Nupilkite vandenį ir sudėkite grybus į švarų, sterilizuotą stiklainį.
    3. Nupilkite vandenį ir sudėkite grybus į švarų, sterilizuotą stiklainį.
  • Atskirame puode sumaišykite svogūną, česnaką, prieskonius, cukrų ir druską. Įpilkite šiek tiek vandens ir padėkite ant ugnies.
    4. Atskirame puode sumaišykite svogūną, česnaką, prieskonius, cukrų ir druską. Įpilkite šiek tiek vandens ir padėkite ant ugnies.
  • Reklama
  • Į verdantį marinatą įpilkite acto, pavirkite dar minutę ir supilkite marinatą į stiklainį su grybais.
    5. Į verdantį marinatą įpilkite acto, pavirkite dar minutę ir supilkite marinatą į stiklainį su grybais.
  • Uždarykite stiklainio dangtelį ir palikite ant stalo, kol visiškai atvės. Tada įdėkite į šaldytuvą. Gero apetito!
    6. Uždarykite stiklainio dangtelį ir palikite ant stalo, kol visiškai atvės. Tada įdėkite į šaldytuvą. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai