Marinuoti agurkai su kalendra
3 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Labai skanūs marinuoti agurkai su kalendra. Šis kaukazietiškas receptas patiks mėgstantiems prieskonius. Kalendra yra labai sveika prieskoninė žolelė, ji agurkams suteiks pikantiškumo. Marinuoti agurkai su kalendra gali būti paruošti visiškai be klasikinių agurkų prieskonių. Naudokite tik žalumynus ir kalendrų sėklas, druską, cukrų ir actą. Tokiu atveju žalumynų ir sėklų reikia vartoti daugiau, nei nurodyta recepte. Raugintus agurkus su kalendra rekomenduoju pirmiausia pasigaminti nedideliais kiekiais, kad įvertintumėte skonį. Marinatas ruošiamas pagal klasikinę schemą – vos tik vanduo užverda, ištirpiname druską ir cukrų, nukeliame nuo ugnies ir tik tada pilame actą. Sėkmės!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai3 kilogramai
-
Druska1 šaukštas (1 litrui vandens)
-
Actas 9%50 mililitrų (1 litrui vandens)
-
Cukrus2 šaukštai (1 litrui vandens)
-
Kalendros sėklos1 arbatinis šaukštelis (3 litrų stiklainiui)
-
Česnakai5 skiltelės (3 litrų stiklainiui)
-
Kalendra (žalumynai)20 gramų (3 litrų stiklainiui)
-
Krienai, krapaipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Pamirkykite agurkus porą valandų šaltame vandenyje.
-
2. Virkite kalendrą.
-
Reklama
-
3. Nulupkite česnaką.
-
4. Agurkus ir prieskonius sudėkite į stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu 5-10 minučių.
-
Reklama
-
5. Vandenį iš stiklainių išpilkite į puodą, užvirinkite, suberkite cukrų, druską ir actą.
-
6. Stiklainius su agurkais užpilkite sūrymu, sterilizuokite ir užsukite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama