Manų pyragas su pienu be miltų
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paruoškite sodrų, purų manų pyragą – jūsų svečiai bus labai patenkinti. Šio kepinio ypatumas yra tas, kad tešloje nėra kvietinių miltų. Norėdami sustiprinti skonį, į tešlą pasirinktinai galite įberti razinų ar kokoso drožlių, arba pyragą galite apipilti ištirpintu šokoladu – gaunasi dar skaniau. Atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Manų kruopos200 gramų
-
Pienas250 mililitrų
-
Cukrus100 gramų
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nedelsdami paruoškite visus ingredientus.
-
2. Manų kruopas suberkite į didelį dubenį ir užpilkite pienu.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite šiuos ingredientus ir palikite 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
-
4. Kiaušinius atsargiai padalinkite į baltymus ir trynius.
-
Reklama
-
5. Trynius sudėkite į atskirą dubenį ir suberkite cukrų. Šiuos ingredientus plakite mikseriu, kol gausite šviesų mišinį.
-
6. Į kitą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir įberkite žiupsnelį druskos. Šiuos ingredientus plakite iki standžių smailių.
-
Reklama
-
7. Į dubenį su trynių mišiniu suberkite piene išbrinkintas manų kruopas, maišykite, kol mišiniai visiškai susimaišys.
-
8. Tada įmaišykite išplaktus baltymus.
-
Reklama
-
9. Ir švelniai maišykite, kol gausite vienalytę, purią tešlą.
-
10. Spyruoklinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu išlyginkite ant viršaus visą paruoštą tešlą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
-
Reklama
-
11. Paruoštą manų pyragą atvėsinkite, galite pabarstyti trupučiu cukraus pudros ir patiekite.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama