Malta mėsa su bulvėmis orkaitėje

Malta mėsa su bulvėmis orkaitėje

4.6 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Produktų derinys – bulvės ir malta mėsa. Juos panaudosime gamindami skanų ir paprastą patiekalą pietums ar vakarienei. Šis patiekalas patiks visiems be išimties: ir suaugusiems, ir vaikams. Išbandykite ir jūs! Parodysiu, kaip kepti maltą mėsą su bulvėmis orkaitėje. Šis skanus ir sotumo suteikiantis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugelį metų ir laikui bėgant nepraranda savo aktualumo. Susirinkus didelei kompanijai šis patiekalas labai pagelbės šeimininkei, nes su juo vargo praktiškai nėra. Patiekalo paruošimo receptas yra labai paprastas, o vietoj majonezo naudojant natūralų jogurtą sumažėja jo kalorijų kiekis ir suteikiamas ypatingas skonis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    800~900 gramų
  • Bulvės
    1,5~2 kilogramai
  • Svogūnai
    3 vnt
  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Natūralus jogurtas
    600 mililitrai
  • Krapai
    50 gramų
  • Malti juodieji pipirai
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Aliejus
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Faršą sumaišykite kartu su maltu svogūnu. Įberkite pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį pipirų ir išmaišykite.
    1. Faršą sumaišykite kartu su maltu svogūnu. Įberkite pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį pipirų ir išmaišykite.
  • Nulupkite ir nuplaukite bulves, tada supjaustykite plonais griežinėliais.
    2. Nulupkite ir nuplaukite bulves, tada supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Pusę bulvių griežinėlių padėkite ant kepimo skardos aukštomis kraštinėmis, pateptos augaliniu aliejumi. Įberiame šiek tiek druskos.
    3. Pusę bulvių griežinėlių padėkite ant kepimo skardos aukštomis kraštinėmis, pateptos augaliniu aliejumi. Įberiame šiek tiek druskos.
  • Ir lygiu sluoksniu paskleiskite faršą ant bulvių.
    4. Ir lygiu sluoksniu paskleiskite faršą ant bulvių.
  • Reklama
  • Ant maltos mėsos dėkite likusias bulves.
    5. Ant maltos mėsos dėkite likusias bulves.
  • Sumaišykite kiaušinius, jogurtą, smulkiai pjaustytus krapus. Įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
    6. Sumaišykite kiaušinius, jogurtą, smulkiai pjaustytus krapus. Įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Gautu mišiniu užpilkite bulves ir pusantros valandos pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
    7. Gautu mišiniu užpilkite bulves ir pusantros valandos pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Patiekalo paruošimą nustatome pagal bulves ir gražią aukso rudą plutą.
    8. Patiekalo paruošimą nustatome pagal bulves ir gražią aukso rudą plutą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai