Malta mėsa su bulvėmis orkaitėje
4.6 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Produktų derinys – bulvės ir malta mėsa. Juos panaudosime gamindami skanų ir paprastą patiekalą pietums ar vakarienei. Šis patiekalas patiks visiems be išimties: ir suaugusiems, ir vaikams. Išbandykite ir jūs! Parodysiu, kaip kepti maltą mėsą su bulvėmis orkaitėje. Šis skanus ir sotumo suteikiantis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugelį metų ir laikui bėgant nepraranda savo aktualumo. Susirinkus didelei kompanijai šis patiekalas labai pagelbės šeimininkei, nes su juo vargo praktiškai nėra. Patiekalo paruošimo receptas yra labai paprastas, o vietoj majonezo naudojant natūralų jogurtą sumažėja jo kalorijų kiekis ir suteikiamas ypatingas skonis.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa800~900 gramų
-
Bulvės1,5~2 kilogramai
-
Svogūnai3 vnt
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Natūralus jogurtas600 mililitrai
-
Krapai50 gramų
-
Malti juodieji pipirai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Druskapagal skonį
-
Aliejus2 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Faršą sumaišykite kartu su maltu svogūnu. Įberkite pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį pipirų ir išmaišykite.
-
2. Nulupkite ir nuplaukite bulves, tada supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Pusę bulvių griežinėlių padėkite ant kepimo skardos aukštomis kraštinėmis, pateptos augaliniu aliejumi. Įberiame šiek tiek druskos.
-
4. Ir lygiu sluoksniu paskleiskite faršą ant bulvių.
-
Reklama
-
5. Ant maltos mėsos dėkite likusias bulves.
-
6. Sumaišykite kiaušinius, jogurtą, smulkiai pjaustytus krapus. Įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Gautu mišiniu užpilkite bulves ir pusantros valandos pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
-
8. Patiekalo paruošimą nustatome pagal bulves ir gražią aukso rudą plutą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama