Makaronai bolognese klasika

Makaronai bolognese klasika

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Daugelis mėgsta makaronus su malta mėsa – tai paprasta, greita ir skanu! Šiandien siūlau paruošti klasikinius itališkus makaronus Bolognese. Tai makaronai su nuostabiu pomidorų ir mėsos padažu. Bolonijos makaronams tinka bet kokios rūšies kietieji makaronai. Galite naudoti paruoštą maltą mėsą, tačiau geriausia ją pasidaryti namuose. Jei norite, į padažą galite įberti baziliko, baltųjų ar žaliųjų pipirų. Kad paruošti makaronai nepriliptų, gamindami įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus arba išvirus tiesiog sumaišykite su aliejumi.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Makaronai
    300 gramų
  • Jautiena
    400 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Salierai
    2 vnt (lapkotis)
  • Pomidorai savo sultyse
    100 gramų
  • Aliejus
    3 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Bazilikas
    pagal skonį
  • Petražolės
    10 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite daržoves ir, jei reikia, nulupkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite daržoves ir, jei reikia, nulupkite.
  • Į keptuvę storu dugnu supilkite augalinį aliejų ir suberkite smulkiai supjaustytą salierą. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną smu...
    2. Į keptuvę storu dugnu supilkite augalinį aliejų ir suberkite smulkiai supjaustytą salierą. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite ir suberkite į salierą. Viską maišydami pakepinkite ant vidutinės ugnies 7 minutes.
  • Reklama
  • Jautieną nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais, sumalkite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis. Faršą sudėkite į keptas daržoves ir išm...
    3. Jautieną nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais, sumalkite per mėsmalę su smulkiomis grotelėmis. Faršą sudėkite į keptas daržoves ir išmaišykite. Pasūdykite ir viską pakepinkite 15 minučių, maišydami ir sulaužydami didelius gabalus.
  • Į keptuvę suberkite trintus pomidorus ir smulkiai pjaustytas petražoles. Viską pabarstykite pipirais, įpilkite vandens ir troškinkite ant...
    4. Į keptuvę suberkite trintus pomidorus ir smulkiai pjaustytas petražoles. Viską pabarstykite pipirais, įpilkite vandens ir troškinkite ant silpnos ugnies 25 minutes.
  • Reklama
  • Susmulkinkite česnaką ir suberkite į padažą, išmaišykite ir troškinkite padažą dar 5 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir uždenkite da...
    5. Susmulkinkite česnaką ir suberkite į padažą, išmaišykite ir troškinkite padažą dar 5 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir uždenkite dangčiu.
  • Makaronus išvirti pasūdytame verdančiame vandenyje, kol suminkštės ir suberti į sietelį. Leiskite sultiniui nuvarvėti. Padalinkite makaro...
    6. Makaronus išvirti pasūdytame verdančiame vandenyje, kol suminkštės ir suberti į sietelį. Leiskite sultiniui nuvarvėti. Padalinkite makaronus į serviravimo dubenėlius, užpilkite padažu ir iškart patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai