Lula kebabas iš lydekos ant grilio keptuvės
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Lula kebabą galima gaminti ne tik iš mėsos, bet ir iš žuvies. Jis ruošiamas tradiciškai ant iešmelių ir ant grotelių, bet ir namuose gaunasi skanus ir sotus. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas visai šeimai. Žuvies faršas yra gana birus ir blogai laikosi ant iešmelių, todėl dedama vištiena. Jei norite, kad lula kebabas turėtų dūmų aromatą kaip nuo ugnies, į maltą žuvį įdėkite šiek tiek rūkytų lašinių.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lydeka500 gramų (filė)
-
Vištienos faršas100 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Aliejus2 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
-
Žalumynai10 gramų (kalendra, petražolės)
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išvalykite žuvį ir nuplaukite. Medinius iešmelius 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
-
2. Išpjaustykite lydeką, išimkite kaulus ir du kartus sumalkite. Į maltą lydeką įdėkite vištienos faršo, druskos ir pipirų. Svogūną nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, suberkite į dubenį, viską gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Į faršą suberkite susmulkintas žoleles, vėl gerai išmaišykite ir išplakite faršą, kol sutirštės. Dubenį su faršu uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
4. Susmulkintą žuvį sandariai sudėkite ant medinių iešmelių.
-
Reklama
-
5. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite lula kebabus ir apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Maždaug 3 minutes kiekvienoje pusėje.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama