Balandėliai orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Skanūs, švelnūs balandėliai mėgstami daugelio iš mūsų. Šiandien siūlau neklasikinį gaminimo būdą, kuris yra daug paprastesnis nei puode. Puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Norėdami paruošti balandėlius, galite naudoti kopūstus, tiek jaunų, tiek žieminių veislių. Balandėliai su jaunais kopūstais yra švelnesni. Maltą mėsą ir prieskonius galite naudoti pagal savo skonį, grietinę galite pakeisti majonezu arba natūraliu jogurtu.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kopūstas1 vnt (mažas)
-
Malta mėsa500 gramų
-
Ryžiai1/2 stiklinės
-
Svogūnai2 vnt (vidutinio dydžio)
-
Morkos1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Grietinė3 šaukštai
-
Žalumynaipagal skonį
-
Vanduo150 mililitrų
-
Prieskoniai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Česnakai2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Ryžius išvirkite iki pusės išvirimo ir sudėkite į sietelį, leiskite vandeniui visiškai nutekėti ir atvėsinkite.
-
2. Nuimkite viršutinius kopūsto lapus, nuplaukite ir nupjaukite kotelį. Norėdami tai padaryti, ilgu peiliu padarykite keturis pjūvius kampu ir nuimkite kotelį. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Įdėkite kopūsto galvą ir virkite 5 minutes.
-
Reklama
-
3. Nuimkite minkštus lapus, grąžinkite kopūstą į puodą ir vėl virkite 5 minutes. Tada išimkite ir atskirkite minkštus lapus. Darykite tai tol, kol atskirsite kopūsto galvą į atskirus lapus. Nupjaukite kietą gyslą lapų viduryje.
-
4. Į kepimo indo dugną dėkite kopūsto lapus, kurių nesukimšite.
-
Reklama
-
5. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Pusę svogūno pakepinkite pusėje augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
6. Į dubenį sudėkite maltą mėsą ir suberkite virtus ryžius.
-
Reklama
-
7. Į dubenį su malta mėsa suberkite pakepintus svogūnus, žoleles ir susmulkintą česnaką. Suberkite prieskonius, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
-
8. Ant kiekvieno paruošto kopūsto lapo dėkite paruoštą faršą.
-
Reklama
-
9. Suformuokite tankų balandėlį.
-
10. Paruoštus balandėlius sudėkite į formą siūle žemyn.
-
Reklama
-
11. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite likusius svogūnus ir morkas ir kepkite ant vidutinės ugnies maišydami 7 minutes.
-
12. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, supilkite pomidorų pastą, grietinę ir išmaišykite. Supilkite vandenį, druską ir išmaišykite.
-
13. Paruoštu padažu užpilkite balandėlius ir uždenkite indą folija.
-
Reklama
-
14. Skardą su balandėliais pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių. Išimkite paruoštus balandėlius ir patiekite su padažu.
-
15. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama