Lęšių sriuba

Lęšių sriuba

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Sodrus skonis ir pikantiškas sriubos aromatas tikrai nustebins kiekvieną. Pabandykite tai! Raudonieji lęšiai turi labai subtilų skonį. Todėl net iš jų pagaminta liesa sriuba yra labai skani. Neišsigąskite dėl didelio prieskonių kiekio, paruoštoje sriuboje jie jaučiasi švelnūs ir harmoningi. Jei neturite visų reikiamų prieskonių, nesijaudinkite. Įdėkite tai, ką turite, ir gaminkite su malonumu! Visada pasūdykite pupeles po to, kai jos visiškai išvirtos – druska labai sulėtina jų virimą.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Raudonieji lęšiai
    2 stiklinės
  • Vanduo
    1.5 litro
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Salierų lapkočiai
    1 vnt
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Čili
    1/2 vnt
  • Aliejus
    3 šaukštai
  • Ciberžolė
    1 arbatinis šaukštelis
  • Malta paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Garam masala
    1 šaukštas (Juodieji ir kvapieji pipirai, gvazdikėliai, kmynai, cinamonas, muskato riešutas, pankolių sėklos, karadamonas, žvaigždinis anyžius, kalendra.)
  • Cilantro
    1 šaukštas (1 valgomasis šaukštas šviežias arba 1 šaukštelis džiovintas)
  • Pomidorai
    2~3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Lęšius užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite, nugriebkite putas. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol lengvai paruduos.
    2. Lęšius užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite, nugriebkite putas. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol lengvai paruduos.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite daržoves. Įkaitintame, bet ne karštame aliejuje pakepinkite svogūną, česnaką ir morkas, kol šviesiai apskrus. Darž...
    3. Smulkiai supjaustykite daržoves. Įkaitintame, bet ne karštame aliejuje pakepinkite svogūną, česnaką ir morkas, kol šviesiai apskrus. Daržovės turi išleisti savo skonį į aliejų, o ne kepti.
  • Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą salierą ir pakaitinkite porą minučių.
    4. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą salierą ir pakaitinkite porą minučių.
  • Reklama
  • Pomidorus ir čili pipirus smulkiai supjaustykite ir suberkite į daržoves. Jei pageidaujama, pomidorų odelę galima nuimti. Pakaitinkite po...
    5. Pomidorus ir čili pipirus smulkiai supjaustykite ir suberkite į daržoves. Jei pageidaujama, pomidorų odelę galima nuimti. Pakaitinkite pomidorus, kol suminkštės.
  • Sudėkite daržoves į sriubą ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.
    6. Sudėkite daržoves į sriubą ir 5 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Jei turite paruoštos garam masala, tiesiog sudėkite ją į sriubą. Jei ne, pasigaminkite savo prieskonių mišinį. Sausoje keptuvėje įkaitink...
    7. Jei turite paruoštos garam masala, tiesiog sudėkite ją į sriubą. Jei ne, pasigaminkite savo prieskonių mišinį. Sausoje keptuvėje įkaitinkite visus prieskonius. Paimkite nedidelį žiupsnelį visko. Kai tik prieskoniai paskleis aromatą, nukelkite juos nuo ugnies ir sutrinkite grūstuve. Suberkite paruoštus maltus prieskonius ir gerai išmaišykite mišinį. Tokiam kiekiui sriubos pakanka vieno šaukšto mišinio. Jei mėgstate aštrų aromatą, galite pridėti daugiau.
  • Į sriubą įdėkite ciberžolės, paprikos, šviežios arba džiovintos kalendros. Išmaišykite sriubą, uždenkite ir išjunkite ugnį. Palikite sriu...
    8. Į sriubą įdėkite ciberžolės, paprikos, šviežios arba džiovintos kalendros. Išmaišykite sriubą, uždenkite ir išjunkite ugnį. Palikite sriubą 15-20 minučių.
  • Reklama
  • Patiekite sriubą dal karštą su papločiais ir šviežiomis žolelėmis.
    9. Patiekite sriubą dal karštą su papločiais ir šviežiomis žolelėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai