Lenkiška pomidorų sriuba
3 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Šiandien gaminsime aromatingą, sočią, skanią lenkišką pomidorų sriubą. Sriubą galite patiekti kaip pietus visai šeimai. Sriubą galite papildyti grietine, duona ir svogūnų laiškais. Sočiam ir kvapniam sultiniui naudojame jautieną ir vištieną. Į sriubą suberkite ryžius, pomidorų padažą ir bulves. Gaunasi soti ir labai aromatinga sriuba, kurią galima patiekti vieną arba su žolelėmis ir duona.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Paukštiena /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo2 litrai
-
Jautiena400 gramų
-
Vištiena250 gramų (sparnai ir blauzdos)
-
Bulvės300 gramų
-
Morkos70 gramų
-
Svogūnai70 gramų
-
Saldžioji paprika50 gramų
-
Ryžiai50 gramų
-
Pomidorų pasta80 gramų
-
Aliejus30 mililitrų
-
Žalumynaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Lauro lapaspagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį (paprika, česnako milteliai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Iš anksto nustatykite sultinį, kad jis užvirtų. Sultiniui paimkite tinkamo tūrio puodą, sudėkite jautieną, bet kurią vištienos dalį, užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Virkite sultinį 1,5 valandos. Kai sultinys tik užvirs, nugriebkite putas.
-
2. Praėjus nurodytam laikui, į sultinį įdėkite lauro lapų, druskos, pipirų.
-
Reklama
-
3. Išimkite jautieną iš sultinio, supjaustykite ir vėl sudėkite į puodą. Jei naudojate daugiau sparnelių, galite juos palikti sveikus, taip pat galite išardyti mėsą ir grąžinti į sultinį.
-
4. Bulves nulupkite ir nuplaukite, supjaustykite dideliais gabalėliais ir supilkite į sultinį. Pridėti ryžių. Virkite ryžius ir bulves 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Nulupkite svogūnus, morkas ir papriką. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Tada svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas supjaustykite kubeliais, o papriką taip pat supjaustykite mažais kubeliais arba juostelėmis.
-
6. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite šiek tiek aliejaus, suberkite daržoves ir kepkite, kol suminkštės, maišydami, 4-5 minutes. Tada įpilkite pomidorų pastos ir šiek tiek vandens arba pomidorų sulčių. Troškinkite padažą tris minutes. Jei norite, įberkite ir prieskonių – paprikos, česnako miltelių.
-
Reklama
-
7. Padažą supilkite į puodą ir virkite sriubą 10 minučių. Tada, jei norite, pridėkite žolelių, skonį pakoreguokite druska. Leiskite sriubai šiek tiek užvirti ir patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama