Laukiniai česnakai pomidorų padaže žiemai
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Ruošiame pirmuosius pavasario žalumynus žiemai. Laukiniai česnakai skoniu primena laiškinius svogūnus ar česnaką ir nustebins jus ryškiu skoniu bei aromatu. Marinavimui tinka laukinių česnakų stiebai. Tai kvapnus ir sveikas patiekalas, kuris puikiai papildys jūsų patiekalus žiemą. Laukiniai česnakai, mirkyti sodriame pomidorų padaže su pikantiškais prieskoniais, išlaiko savo naudingas savybes ir suteikia vasaros skonį šaltuoju metų laiku. Šis užkandis idealiai tinka mėsos ir daržovių patiekalams, taip pat gali būti naudojamas kaip savarankiškas garnyro priedas. Pabandykite pasigaminti šį paprastą ir originalų patiekalą, kad paįvairintumėte savo namų žiemos gėrybių kolekciją! Kadangi laukiniai česnakai turi savo ryškų skonį, konservavimui nereikia naudoti papildomų prieskonių.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Laukiniai česnakai4 saujos
-
Druska3 šaukštai (be kaupo)
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Vanduo150 mililitrų
-
Actas3 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Vietoj pomidorų pastos galite naudoti pomidorų padažą arba namines pomidorų sultis. Naudokite stalo arba vyno actą. Naudojant acto esenciją, ją reikia praskiesti vandeniu santykiu 1:7.
-
2. Paruoškite žalumynus. Nuplaukite vandeniu, išrūšiuokite ir nusausinkite. Jei pageidaujate, nupjaukite lapus ir konservavimui naudokite tik stiebus. Po parengiamojo darbo gavau apie 400 gramų produkto. Lapai gali būti naudojami užkandžiui, pagrįstam kiaulienos taukais arba pesto padažu, gaminti. Užpildykite stiebus vandeniu, kol skystis juos visiškai apsemtų. Įpilkite 2 šaukštus druskos ir padėkite puodą ant ugnies. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės, 5–7 minutes. Vadovaukitės žalumos spalvos pasikeitimu.
-
Reklama
-
3. Išvirusias daržoves sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų drėgmės perteklius.
-
4. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite pomidorų pastą ir kepkite, maišydami, 1–2 minutes.
-
Reklama
-
5. Paruoštus laukinių česnakų stiebus sudėkite į keptuvę, įberkite druskos ir cukraus. Atsargiai išmaišykite turinį. Patogu naudoti kulinarines žnyples.
-
6. Supilkite vandenį, uždenkite keptuvę dangčiu, užvirinkite ir troškinkite laukinius česnakus 10 minučių. Likus porai minučių iki virimo pabaigos, supilkite actą.
-
Reklama
-
7. Stiklainius ir dangtelius iš anksto sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu: mikrobangų krosnelėje, orkaitėje arba ant viryklės garų.
-
8. Laukinius česnakus sudėkite į sterilius paruoštus stiklainius, užpilkite pomidorų padažu ir uždarykite metaliniais dangteliais.
-
Reklama
-
9. Karštus stiklainius apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite juos plėvele. Palikite, kol visiškai atvės, tada padėkite į tamsią vietą laikymui.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama