Lašiša su bulvėmis orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Švelni ir sultinga lašiša su bulvėmis orkaitėje po sūrio plutele – kas gali būti geriau? Tai idealus skanėstas svečiams bet kokia proga arba tiesiog soti vakarienė jūsų šeimai. Šis paprastas lašišos su bulvėmis receptas yra tikras atradimas. Šį patiekalą galima nesunkiai laikyti universaliu, nes jį galima pasigaminti vakarienei ir eilinę dieną, tačiau nėra gėda jį dėti ant šventinio stalo – šis receptas mane išgelbėjo ne kartą. O produktų derinimas išties labai sėkmingas: nuo grietinėlės žuvis tampa minkšta ir švelni, sūris suteikia sultingumo ir skonio, o rožinės lašišos sultyse išmirkytos bulvės tampa puikiu garnyru.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1.5 kilogramo
-
Lašišos filė2 vnt
-
Sūris150 gramų
-
Grietinėlė1 stiklinė
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniai žuviaipagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Citrinos sultyspagal skonį
-
Sviestas30 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia paruoškite visus reikalingus ingredientus, kad jie būtų po ranka. Čia noriu pastebėti, kad šiam patiekalui geriau naudoti filė, tad jei turite visą žuvį, tuomet mėsą nuo kaulų geriau atskirkite patys.
-
2. Dabar filė reikia supjaustyti porcijomis (dažniausiai aš pjaustau 5-6 centimetrų pločio gabalėliais). Pabarstykite juos druska, pipirais, žuvies prieskoniais ir citrinos sultimis. Gerai išmaišykite ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
-
Reklama
-
3. Tuo tarpu bulves nulupame ir supjaustome bet kokios jums patinkančios formos gabalėliais, svarbiausia, kad nebūtų labai storos, kitaip bulvės neiškeps pakankamai gerai. Susmulkintas bulves taip pat reikia pasūdyti ir pagardinti, sumaišyti.
-
4. Dabar kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite bulvių gabalėlius.
-
Reklama
-
5. Kitas sluoksnis yra žuvies filė, ją tolygiai paskirstykite ir užpilkite grietinėle. Skardą uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas priklauso nuo bulvių sluoksnio storio, tačiau paprastai tai trunka nuo 45 minučių iki valandos. Norėdami patikrinti pasirengimą, tereikia perverti bulves (galite tiesiai per foliją, jei jos yra minkštos, tada viskas yra paruošta).
-
6. Kai bulvės bus paruoštos, išimkite formą iš orkaitės, nuimkite foliją ir pabarstykite žuvį sūriu, įdėkite į orkaitę dar porai minučių.
-
Reklama
-
7. Tiesą sakant, tai yra viskas! Nėra nieko sudėtingo. Dabar dedame žuvį ir bulves į lėkštes ir vaišiname brangius svečius. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama