Kvietinė duona be mielių

Kvietinė duona be mielių

5 (1 įvertinimai)

10-12 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kaip žinote, duona yra visa ko galva. Ir jei gaminsite patys, tai vis tiek gali būti naudinga! Štai kaip pasigaminti bemielės kvietinės duonos. Kantrybės – ir viskas susitvarkys! Naminė duona su raugu – tai ne tik maisto gaminimas, bet ir magiškas ritualas! Jūs auginate bakterijas, jos gimsta ir dauginasi veikiamos paprasčiausių veiksmų. Mielės labai kenkia organizmui, o raugas, priešingai, yra naudingas. Taigi dirbk sunkiai ir gerink savo gyvenimą!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    1 kilogramas
  • Medus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska, prieskoniai
    pagal skonį
  • Kiaušiniai
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Gaminame raugą. Berti šaukštą miltų, 1 arbatinį šaukštelį vandens kambario temperatūros. Išmaišykite ir palikite neoksiduojančiame inde p...
    1. Gaminame raugą. Berti šaukštą miltų, 1 arbatinį šaukštelį vandens kambario temperatūros. Išmaišykite ir palikite neoksiduojančiame inde po marle. Raugas noksta karštyje. Kasdien dedame po šaukštą miltų ir vandens, maišome iki grietinės konsistencijos. Ryte klojame, vakare vėl maišome. 4 dieną galite pridėti šaukštą medaus. 7-8 dieną raugas turi būti paruoštas. Jo nokimo laikas priklauso nuo kambario temperatūros. Turi pradėti burbuliuoti.
  • Vietoj mielių naudojame raugą. Miltus persijokite kaip įprasta. Apskaičiuokite miltų ir raugo proporciją pagal svorį, apie 60 – 40 arba 5...
    2. Vietoj mielių naudojame raugą. Miltus persijokite kaip įprasta. Apskaičiuokite miltų ir raugo proporciją pagal svorį, apie 60 – 40 arba 50 – 50. Raugą atskiedžiame šiltu vandeniu ir suberiame į miltus. Palaipsniui įpilkite šilto vandens. Tešlą gerai išminkykite. Tai neturi būti kieta. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Dabar tešlą paliekame dubenyje, uždengiame rankšluosčiu ir dedame į šilumą, kad pakiltų.
  • Reklama
  • Tešla ilgai kyla. Paprastai palieku ją per naktį. Raugas gerai iškelia tešlą, ypač jei tai daroma teisingai. Tešlai pakilus išimame forme...
    3. Tešla ilgai kyla. Paprastai palieku ją per naktį. Raugas gerai iškelia tešlą, ypač jei tai daroma teisingai. Tešlai pakilus išimame formeles, kuriose bus kepama duona. Sutepkite jas augaliniu aliejumi. Į kiekvieną formelę dedame tešlą, kad liktų vietos kilti. Uždengiame rankšluosčiais ir vėl dedame į šilumą.
  • Po 2-3 valandų duoną dedame kepti į orkaitę, arba į duonos mašiną. Prieš tai tešlos viršūnes aptepiau išplaktu tryniu. Temperatūrą darome...
    4. Po 2-3 valandų duoną dedame kepti į orkaitę, arba į duonos mašiną. Prieš tai tešlos viršūnes aptepiau išplaktu tryniu. Temperatūrą darome vidutinę, 170 laipsnių. Ant orkaitės dugno galite padėti keptuvę su vandeniu. Tada duona nesudegs iš apačios, be to, ji gausis švelnesnė. Kepkite apie valandą, kol paruduos.
  • Reklama
  • Norėdami patikrinti, kaip iškepa, supjaustykite. Toks yra kepalas, porėtas ir patrauklus, kaip ir dera tikrai duonai. Tokią duoną geriaus...
    5. Norėdami patikrinti, kaip iškepa, supjaustykite. Toks yra kepalas, porėtas ir patrauklus, kaip ir dera tikrai duonai. Tokią duoną geriausia laikyti sandariame maišelyje arba drėgname rankšluostyje. Labai ilgai nepelija, tad drąsiai galite laikyti 10 dienų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai