Kurnikas kaip pas močiutę

Kurnikas kaip pas močiutę

5 (2 įvertinimai)

3-4

Porcijos

1 val. 40 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Visada su šiluma širdyje prisimenu močiutės kepinius. Taip pat noriu pasidalinti vienu jos receptu. Tai kurnikas. Kaip ir visi močiutės receptai, šis taip pat paprastas ir paprastais ingridientais. Ir skaniai pamaitins šeimą. Yra daug kurniko versijų. Viename, kurios močiutė laikėsi, rašoma, kad šis pyragas buvo pagamintas priešais kazokų namus „kuren“ ir taip gimė šis patiekalo pavadinimas. Į įdarą galima dėti [kiaulienos=kiaulienos] ir net žuvies. Pasiūliau vieną iš ekonomiškiausių kepimo variantų, su kuriuo gali susidoroti net naujokė virtuvėje.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingridientus: # Paukštiena / # Daržovės / # Pieno produktai / # Miltai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos ketvirčiai
    2 vnt (dideli)
  • Žalios bulvės
    5~6 vnt (vidutinio dydžio)
  • Svogūnai
    1~2 vnt (vidutinio dydžio)
  • Kvietiniai miltai
    390~420 gramų
  • Kiaušinis
    1/2 vnt (sutepimui)
  • Margarinas
    180 gramų
  • Kefyras
    200 mililitrų
  • Druska
    2/3 arbatinių šaukštelių
  • Soda
    2/3 arbatinių šaukštelių
  • Augalinis aliejus
    50 mililitrų
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Sviestas
    20~30 gramų (pyrago sutepimui)
  • Kaip pagaminti

  • Kurnikas kaip pas močiutę
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    2. Į dubenį supilkite kefyrą, įberkite druskos, sodos. Išmaišykite.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    3. Suberkite miltus, sutarkuokite šaltą margariną.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    4. Pradėkite tešlą minkyti šaukštu. Kai tešla pradeda formuotis gumulėliais, minkykite rankomis.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    5. Paruošta tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų. Suapvalinkite ją į rutulį. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    6. Kol tešla yra šaldytuve, paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės ir šviesiai paraus.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    7. Mėsą nuimkite nuo kaulų ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei yra riebalų, juos taip pat smulkiai supjaustykite.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    8. Bulves supjaustykite mažais, iki 0,5 cm dydžio kubeliais.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    9. Sudėkite pjaustytą vištieną ir bulves į keptuvę su pakepintais svogūnais. Pagardinkite druska, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų. Išmaišykite. Įdaras bus paruoštas.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    10. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite per pusę. Kiekvieną dalį iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    11. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vieną sluoksnį padėkite ant kepimo skardos. Ant sluoksnio paskleiskite įdarą. Išlyginkite.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    12. Uždarykite antruoju sluoksniu, apspauskite kraštus. Viršų aptepkite kiaušiniu. Kepimo skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms, kepkite pyragą iki auksinės rudos spalvos.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    13. Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės. Sutepkite viršų sviesto gabalėliu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    14. Pasibaigus laikui, pyragą galima patiekti prie stalo.
  • Kurnikas kaip pas močiutę
    15. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai