Kurnikas kaip pas močiutę

Kurnikas kaip pas močiutę

5 (2 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Visada su šiluma širdyje prisimenu močiutės kepinius. Taip pat noriu pasidalinti vienu jos receptu. Tai kurnikas. Kaip ir visi močiutės receptai, šis taip pat paprastas ir paprastais ingridientais. Ir skaniai pamaitins šeimą. Yra daug kurniko versijų. Viename, kurios močiutė laikėsi, rašoma, kad šis pyragas buvo pagamintas priešais kazokų namus „kuren“ ir taip gimė šis patiekalo pavadinimas. Į įdarą galima dėti [kiaulienos=kiaulienos] ir net žuvies. Pasiūliau vieną iš ekonomiškiausių kepimo variantų, su kuriuo gali susidoroti net naujokė virtuvėje.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos ketvirčiai
    2 vnt (dideli)
  • Žalios bulvės
    5~6 vnt (vidutinio dydžio)
  • Svogūnai
    1~2 vnt (vidutinio dydžio)
  • Kvietiniai miltai
    390~420 gramų
  • Kiaušinis
    1/2 vnt (sutepimui)
  • Margarinas
    180 gramų
  • Kefyras
    200 mililitrų
  • Druska
    2/3 arbatinių šaukštelių
  • Soda
    2/3 arbatinių šaukštelių
  • Augalinis aliejus
    50 mililitrų
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Sviestas
    20~30 gramų (pyrago sutepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Į dubenį supilkite kefyrą, įberkite druskos, sodos. Išmaišykite.
    2. Į dubenį supilkite kefyrą, įberkite druskos, sodos. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite miltus, sutarkuokite šaltą margariną.
    3. Suberkite miltus, sutarkuokite šaltą margariną.
  • Pradėkite tešlą minkyti šaukštu. Kai tešla pradeda formuotis gumulėliais, minkykite rankomis.
    4. Pradėkite tešlą minkyti šaukštu. Kai tešla pradeda formuotis gumulėliais, minkykite rankomis.
  • Reklama
  • Paruošta tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų. Suapvalinkite ją į rutulį. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir dėkite į šaldytuv...
    5. Paruošta tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų. Suapvalinkite ją į rutulį. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Kol tešla yra šaldytuve, paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės ir šviesi...
    6. Kol tešla yra šaldytuve, paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės ir šviesiai paraus.
  • Reklama
  • Mėsą nuimkite nuo kaulų ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei yra riebalų, juos taip pat smulkiai supjaustykite.
    7. Mėsą nuimkite nuo kaulų ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei yra riebalų, juos taip pat smulkiai supjaustykite.
  • Bulves supjaustykite mažais, iki 0,5 cm dydžio kubeliais.
    8. Bulves supjaustykite mažais, iki 0,5 cm dydžio kubeliais.
  • Reklama
  • Sudėkite pjaustytą vištieną ir bulves į keptuvę su pakepintais svogūnais. Pagardinkite druska, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų. Išmai...
    9. Sudėkite pjaustytą vištieną ir bulves į keptuvę su pakepintais svogūnais. Pagardinkite druska, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų. Išmaišykite. Įdaras bus paruoštas.
  • Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite per pusę. Kiekvieną dalį iškočiokite į 0,5 cm sto...
    10. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite per pusę. Kiekvieną dalį iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vieną sluoksnį padėkite ant kepimo skardos. Ant sluoksnio paskleiskite įdarą. Išlyginkite.
    11. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vieną sluoksnį padėkite ant kepimo skardos. Ant sluoksnio paskleiskite įdarą. Išlyginkite.
  • Uždarykite antruoju sluoksniu, apspauskite kraštus. Viršų aptepkite kiaušiniu. Kepimo skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkai...
    12. Uždarykite antruoju sluoksniu, apspauskite kraštus. Viršų aptepkite kiaušiniu. Kepimo skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms, kepkite pyragą iki auksinės rudos spalvos.
  • Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės. Sutepkite viršų sviesto gabalėliu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
    13. Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės. Sutepkite viršų sviesto gabalėliu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
  • Reklama
  • Pasibaigus laikui, pyragą galima patiekti prie stalo.
    14. Pasibaigus laikui, pyragą galima patiekti prie stalo.
  • Skanaus!
    15. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai